Adrianovo terorisanje odbrane Peruđe

Adrianovo terorisanje odbrane Peruđe
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Briljantne fizičke predispozicije, vrhunska tehnika, jedna od najboljih levica na svetu i bogom dan golgeterski gen. Sve sastojke za ulazak u fudbalski „Hall of Fame“ imao je Adriano Leite Ribeiro. I na svom vrhuncu bio je verovatno u tri najbolja napadača na svetu. Karijeru je počeo u Flamengu. Nakon sezone i po potpisao je za Inter koji ga šalje na pozajmicu u Fiorentinu. U to vreme Italija je imala najjaču ligu u fudbalu, pa se Adriano nije odmah snašao. Nakon pola sezone u Firenci prešao je u Parmu gde je konačno zablistao. Na 37 utakmica postigao 23 gola od kojih je barem 20 moglo u najavnu špicu bilo koje emisije o sportu. Morati nije hteo da čeka istek pozajmice, iskeširao je 15 milijona evra za otkup druge polovine ugovora, pa Brazilca na „Đuzepe Meacu“ vratio u zimskom merkatu 2004. godine. Upravo negde u to vreme Adriano je postigao impresivan pogodak o kome danas pišemo i u kome je pokazao sav arsenal svojih talenata.
Peruđa je u sezoni 2003/04 ispala iz elitnog takmičenja, ali je sa Ravanelijem, Ze Marijom, Frezijem i Hubnerom, koji je još uvek na momente umeo da zablista, zadavala probleme mnogim timovima. 11. aprila 2004. godine jedan od takvih problema imala je i ekipa Intera koja se nadala lakoj pobedi na stadionu “Renato Kuri”. A kako i ne bi kada je imala u špicu “zver” od igrača, Adriana, koji je tu sezonu terorisao golmane i završio sa 17 pogodaka na svom kontu.

Adriano proslavlja gol protiv Peruđe.
Adriano proslavlja gol protiv Peruđe.

Upravo je utkamicu otvorio “Imperator” jednim od najlepših golova viđenih te sezone na Apeninima. Igrao se 24. minut. Inter ima aut koji je izveden dugom loptom koja stiže do Adriana, nekoliko metara od linije koja razdvaja dva dela terena, ka golu Peruđe. Korpulentni Brazilac pokušava da je primi i od tog trenutka pokazuje sve elemente koji su ga tih godina činile jednim od najboljih napadača na svetu. U duelu sa Diamuteneom prilikom primanja lopte Adriano je pokazao svoju čuvenu snagu, odlično je zagradio loptu i poveo je pored tamnoputog fudbalera Peruđe ne dozvoljavajući mu da priđe. Zatim brzinu i okretnost, jer je projurio levom stranom terena, a zatim se okrenuo oko svoje ose ostavljajući protivnika da leži na travi, otvarajući sebi put ka golu. U duelu sa Markom Di Loretom koji mu se isprešio na putu ka golu “Imperator” pokazuje svoju tehniku u punom sjaju, izvodi varku telom kretanjem u jednu, a zatim se zajedno sa loptom vrativši u drugu stranu što “sirotog” Di Loreta, kao i njegovog saigrača baca na travu čineći ga smešnim, a Brazilčevu akciju još spektakularnijom. Golmanu Kalaču ostalo je samo da pokuša da skrati ugao Interovoj desetki na šta je dobio odgovor u vidu laganog podbadanja lopte koja odlazi u levi ugao gola domaće ekipe. Tu se pokazala Adrianova smirenost, preciznost, ali i nepogrešiv osećaj za gol. I dok komentator “urla” u transu, Brazilac polako trčkara slaveći ovo remek delo sa saigračima Karagunisom i Helvegom. Bio je to zaista spektakularan pogodak, a u toj sezoni nastavio je da rešeta mreže i uz Boba Vijerija najzaslužniji je za plasman “Neroazura” u Ligu šampiona sa četvrtog mesta na tabeli. Peruđa se nije predavala, već je golovima Di Frančeska i Hubnera preokrenula rezultat. Poravnanje je ponovo doneo Adriano golom u 86. minutu, a utakmicu rešio Obafemi Martins u samom finišu meča.
Karijera popularnog “Imperatora” kasnije je krenula nekim drugim putem, ali mi želimo da se podsetite onih najsjajnijih momenata njegove karijere, a to je sigurno jedan od njegovih lepših golova kroz koji je pokazao svu raskoš svog talenta, i možete ga videti ovde:

loading…
Prethodni tekstAlen Ajverson – Pogodak posle „nebeskog“ šuta
Sledeći tekstIbrahim Hamato – Čovek kome za igranje stonog tenisa nisu neophodne ruke