Akcija Koltsa zbog koje su im se smejali NFL fanovi

Akcija Koltsa zbog koje su im se smejali NFL fanovi
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Indijanapolis Koltsi su 18. oktobra 2015. godine poraženi na svom terenu sa 34:27 od Nju Ingland Patriotsa, ali je domaćine više od poraza zabolelo podsmevanje i vređanje koje su posle meča trpeli od mnogih NFL fanova, koji su za jednu njihovu akciju izjavljivali da nikada ništa gluplje nije viđeno na NFL terenima.
Igrala se završnica treće četvrtine, kada su se Koltsi koji su bili u zaostaku 6 poena našla na četvrtom daunu za 3 na 37 jardi od svoje end zone. Tada je trener domaćih Čak Pagano odlučio da njegov tim ne pantuje loptu, već da u poslednjem pokušaju za prvi daun, do nova 4 pokušaja dođe preko “uigrane” trik akcije. Većina igrača Koltsa se sklonila u desnu stranu, ostaviši samo svog snepera i kvoterbeka u sredini terena. Kvoterbeka je u toj akciji glumio defanzivni bek Indijanapolisa Kolt Anderson, a defanzivci Patriotsa su posle trenutne zbunjenosti onime što pokušavaju da izvedu Koltsi, shvatili šta se dešava na terenu i odlično se rasporedili, pokušavajući da na najbolji način spreče to što domaćini spremaju. Kada su se ljubitelji NFL-a zapitali šta to domaćini spremaju i očekivali da vide neku spektaktularnu trik akciju, usledilo je razočaranje. Sneper je izveo loptu u ruke Andersona, koji se našao među trojicom gostujućih defanzivaca i bez ikakve šanse za dalji napredak, pa je oboren i pre nego što je stigao do linije skrimidža. Uz loše izvedenu akciju, domaćini su prošli i sa kaznom od 5 jardi zbog loše postavljene formacije, ali su gosti tu kaznu odbili. Posle meča društvene mreže su “eksplodirale”, svi su smejali Koltsima, a vrlo često se moglo pročitati da ništa gluplje u NFL-u nikada nije viđeno, ali je i često bilo pitanje, šta su domaćini zapravo hteli da postignu?!

Navijači su se smejali igračima Koltsa posle jedne od najčudnijih pokušaja da se izvede trik akcija.
Navijači su se smejali igračima Koltsa posle jedne od najčudnijih pokušaja da se izvede trik akcija.

Na to pitanje probao je posle susreta za američke medije da odgovori panter Koltsa Pet Mekefi, koji je pokušao i da opravda svoju ekipu: ”Ideja je bila da na trećem ili četvrtom daunu za malu jardažu promenama pozicija ih uhvatimo nespremne. Pokušali smo da ih izmanipulišemo, da kada vide nas kako sprintamo na desnu stranu, da pomisle da im je potrebno još defanzivaca na terenu i da čim neki od njihovih igrača uđe na teren, mi izvedemo loptu, uhvatimo ih sa viškom igrača na terenu i tako osvojimo 5 jardi i automatski prvi dan. Međutim, Klejton Gejters, koji je trebao da bude sneper u toj akciji povredio se u drugoj četvrtini, a Grif Velen koji ga je menjao u ovoj trik akciji, nikada to nije uvežbavao na treningu. Nije znao da pokušavamo da ih uhvatimo sa viškom igrača na terenu ili u ofsajdu i da ako ne uspemo će biti zatražen tajm-aut, već je izveo loptu. Jednostavno to je bila samo loša komunikacija i ništa drugo.” – objasnio je Mekefi šta se zapravo dogodilo u akciji zbog koje se Amerika smejala Koltsima.
Loša komunikacija, neuigranost ili nešto treće, to ne umanjuje činjenicu da akcija Koltsa zaista izgleda vrlo smešno i da je teško ne zapitati se, da li je moguće da je neko stvarno pomislio da će uspeti da “prodaju” ovakvu akciju bilo kom NFL timu, a kamoli Patriotsima, najuspešnijoj NFL franšizi u 21. veku. Kako je izgledala akcija za koju i danas mnogi stručnjaci tvrde da je nešto najgluplje ikada viđeno na NFL terenima, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMezengin gol petom za pamćenje
Sledeći tekstDan kada se “Meaca” zaljubila u Rekobu