„Atomski“ stonoteniski poen

"Atomski" stonoteniski poen

Na Svetskom kupu 2015. godine, posle Svetskog šampionata drugom po jačini takmičenja u stonom tenisu, u meču za treće mesto koji su odigrali Dimitrij Ovčarov i Jun Mizutani, viđen je spektakularan poen, koji mnogi svrstavaju među lepše u stonoteniskoj istoriji.
Iako je pobeda u meču, posle velike borbe i vrlo neizvesnih 6 setova, pribala Dimitriju Ovčarovu, poen duela, a po mnogima i celog turnira, pripao je Japancu Junu Mizutaniju. Bilo je to početkom drugog seta duela u Halmštadu, prilikom vođstva Ovčarova od 1:0 i 4-1. Ubrzo posle servisa reprezentativca Nemačke, Japanac Mizutani odličnim forhendom stiče prednost u poenu, ali Ovčarov vrlo brzo vraća „ravnotežu“ u poen…

Dimitrij Ovčarov i Jun Mizutani odigrali su prelep poen u Halmštadu.
Dimitrij Ovčarov i Jun Mizutani odigrali su prelep poen u Halmštadu.

Usledila je potpuno nestvarna, „atomska“, razmena udaraca dvojice stonotenisera, u kojoj se činilo da Dimitrij Ovčarov ima prednost, ali se Jun Mizutani odlično branio i povremeno još bolje uzvraćao iz kontre. Posle 20 sekundi veoma jakih i preciznih udaraca, koji su oduševili publiku, Ovčarov procenjuje da je Mizutani dovoljno udaljen od stola da odigra jednu kraću lopticu, ali Japanac stiže to bez problema i potom posle još jednog nešto blažeg udarca reprezentativca Nemačke, šalje fantastičnu bekhend dijagonalu kojom uspeva da osvoji taj spektakularan poen. Jun Mizutani je visoko podignutom pesnicom znao da proslavi osvajanje poena, dok je publika za to vreme ovacijama nagradila obojicu stonotenisera za fantastično odigran poen.
Stoni tenis je veoma popularan sport koji mnogi obožavaju da igraju, ali i oni koji ga ne igraju, prosto uživaju da gledaju vrhunske poene, a jedan od takvih fantastičnih poena odigrali su i Dimitrij Ovčarov i Jun Mizutani u Halmštadu 2015. godine. Kako je on izgledao, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstIvan Čupić – Fer-plej potez za aplauze sa tribina header
Sledeći tekstŠta uradi to dečače?!