Barklijeva ćud na delu

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U prvom meču košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine američki “Dream team“ je za protivnika imao Angolu, a taj meč je potpuno obeležio “Veliki brbljivac“ Čarls Barkli.
U najavi meča na konferenciji za štampu mediji su imali priliku da postave pitanja Barkliju i jedno od prvih pitanja za Čarlsa je bilo, da kaže koliko zna o prvom protivniku reprezentaciji Angole? Barkli je na to pitanje kratko odgovorio: “Ne znam ništa o Angoli, ali znam da je Angola u problemu.“ I bio je u pravu, već od starta meča američki košarkaši su se trudili da pokažu svoju košarkašku moć i da pokažu svim ljubiteljima košarke širom sveta da sa pravom nose nadimak “Dream team“. Dominirali su u tom meču Amerikanci, nisu imali milosti prema Čarls Barkli je dominantnom igrom dominirao protiv Angole, ali je igra u senci njegovog čudnog ponašanja pre, za vreme i posle meča.Angolcima i zabeležili su ispostaviće se svoju najubedljiviju pobedu na tim Igrama rezultatom 116:48.
Ipak, može se reći da je taj meč u potpunosti pripao legendarnom Čarls Barkliju. “Veliki Brbljivac“, koji je bio najbolji igrač Amerikanaca u Barseloni, prosto se poigravao sa Angolcima. Zakucavao je, pogađao iz svih pozicija, skakao, asistirao, jednostavno je radio sve što je hteo na tom meču. Na kraju je meč završio sa 24 poena, 6 skokova i 5 asistencija i to sve za nekih dvadesetak minuta na terenu. I pored njegove sjajne igre, sa tog meča se najviše pamti jedan potez koji najbolje opisuje ćud legendarnog “Velikog brbljivca“. Amerikanci su vodili preko 30 razlike pred kraj prvog poluvremena, kada je posle jedne sjajne asistencije Pipena, Barkli položio loptu u koš, a onda vraćajući se u odbrani udario levim laktom preko grudi jednog igrača Angole i za taj potez dobio tehničku grešku. Ipak, taj potez bi bio brzo zaboravljen da Barkli na svoj jedinstven način nije objasnio taj događaj posle meča. Na pitanje novinara zašto je udario laktom igrača Angole, Barkli je odgovorio: “Ako me neko gađa, ja ću mu uzvratiti, makar taj neko izgledao kao da nije jeo nekoliko nedelja. Čoveče, u jednom trenutku sam pomislio da će neko od njih baciti koplje na mene.“
Jednostavno je plenio i obeležavao mečeve i na terenu i van njega, uvek poseban “Veliki brbljivac” Čarls Barkli. Podsetite se na snimku pred vama kako je izgledao Barklijev bespotrebni nasrtaj na košarkaša Angole pri vođstvu Amerikanaca od preko 30 razlike.

Prethodni tekstĐinobilijeva osveta “Plavima“
Sledeći tekstLoši momci iz Detroita