Bela Čokolada – Džejson Vilijams

  StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

  Da li iko ko je pogledao bar jedan meč Sakramento Kingsa krajem 20. veka može da ga zaboravi?! Njegova lucidnost i potezi na terenu su dovodili do ludila protivničke igrače a vrlo često i njegove trenere i saigrače. Džejson Vilijams ili „bela čokolada“ je trebao da bude predvodnik generacije Kingsa koja će napasti šampionski prsten, ali zbog česte neozbiljnosti u igri, Kingsi su ga se odrekli posle 3 sezone, na razočarenje velikog broj navijača. Ipak za te 3 sezone je ostavio veliki trag i izrastao u jednog od najpopularnijih igrača Kingsa svih vremena a njegovi potezi se i danas u Sakramentu redovno prepričavaju.

  Džejson Vilijams, legendarni dodavač i jedan od najboljih plejmekera NBA lige sa kraja 20. veka

  „Džej Vil“ je u NBA ligu stigao 1998. godine kada su ga draftovali Kingsi kao sedmog pika. Tri godine igrao je kao startni plejmejker Kingsa a onda je trejdovan u Memfis, u zamenu za Majk Bibija. Posle ne baš uspešne karijere u Tenesiju, Vilijams se uputio na Floridu u sklopu velike akcije pravljenja šampionskog tima u Majamiju. Eksperiment je doneo titulu ekipi koju su predvodili Šakil O’Nil i Dvejn Vejd.
  Usledile su brojne povrede i problem van terena koji su sprečili Vilijamsa da napravi karijeru kakvu je po talentu mogao. Nikada nije do kraja iskoristio svoj talenat koji je bio neverovatan, ali su ga svi navijači širom sveta obožavali zbog načina na koji je igrao. Uživao je igrajući i neverovatnim rešenjima pravio akcije spektakularnim a mnogi ljudi su samo zbog njega obožavali Kingse. Pravio je spektakl iz večeri u veče i redovno bio glavna zvezda NBA top tena.
  Podsetite se kako je protivnike dovodio do ludila neverovatni Džejson Vilijams, čovek za koga je košarka bila „samo“ igra. Uživajte u 10 najboljih poteza u karijeri legendarne „bele čokolade“.

  Prethodni tekstSample Page
  Sledeći tekstDominator – Dominik Hašek