„Bomba“ iz servisa Sema Grota

Australijski teniser Semjuel Sem Grot verovatno će završiti karijeru bez nekog većeg uspeha na ATP turnirima, ali je ipak uspeo da u jednoj kategoriji dođe do teniskog vrha. On je 9. maja 2012. godine na čelendžeru u Busanu uspeo da uputi servis brzinom 263 km/h, što je zvanično najbrže izveden servis u teniskoj istoriji.
Tada 340. teniser sveta Sem Grot lagano je poražen u 2. kolu čelendžera u korejskom Busanu 2012. godine od Uladžimira Ignjatika sa 6:4, 6:3. Rezultat sa tog meča je vrlo brzo pao u drugi plan, jer je australijski teniser tokom meča dva puta rušio rekord Grot se tu nije zaustavio, a najbolje je sačuvao za sam kraj meča. Suočen sa tri meč lopte na svoj servis, Samjuel Grot šalje “bombu” iz servisa ka Ignjatiku, koji je samo uspeo da dodirne lopticu i spreči as. Kada je na semaforu izašla brzina servisa od 263 km/h, teniseri, ali i malobrojna publika našli su se u šoku. Ive Karlovića u najbrže izvedenom servisu, izvevši početni udarac brzinom od 253 i 256km/h. Ipak, Grot se tu nije zaustavio, a najbolje je sačuvao za sam kraj meča.
Suočen sa tri meč lopte na svoj servis, Semjuel Grot šalje “bombu” iz servisa ka Ignjatiku, koji je samo uspeo da dodirne lopticu i spreči as. Kada je na semaforu izašla brzina servisa od 263 km/h, teniseri, ali i malobrojna publika našli su se u šoku. Bio je to zvanično najbrži servis na teniskim terenima i čak 12 kilometara brži servis od do tog meča rekordera Ive Karlovića, koji je godinu dana ranije u meču Dejvis kupa protiv Nemačke odservirao lopticu brzinom od 251 kilometara na sat.
Semjuel Grot do sada nikada nije bio u 50 najboljih tenisera na ATP listi, verovatno neće ni biti, ali zato može da se pohvali da je u Busanu 2012. godine “bombom” iz servisa od 263 km/h upisao svoje ime u tenisku istoriju. Kako je loptica letela pri zvanično najjačem servisu u tenisu ikada možete „pokušati“ da vidite u snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This