Brutalan nokaut Izu Ugonoha - Sportska sećanja

Brutalan nokaut Izu Ugonoha

Tamnoputi poljski bokser nigerijskoj porekla Izu Ugonoh tako je “odalamio” Vilijama Kverija u meču održanom 1. avgusta 2015. godine u novozelandskom gradiću Invercagillu da je ovaj naglavaćke proleteo kroz konopce, a na internetu je ovaj nokaut odmah proglašen za jedan od najbrutalnijih ikada viđenih.
Izu Ugonoh je bivši svetski prvak u kik-boksu, a posle karijere u tom sportu odlučio je da se oproba i u boksu. U prvih 12 borbi imao je isto toliko pobeda, 9 od 12 trijumfa zabeležio je nokautom (koji su često bili brutalni), a onda je prvog dana avgusta 2015. godine na red došao “baksuzni” trinaesti meč i to protiv ne toliko poznatog novozelanđanina Vilijama Kverija, u bokserskom svetu poznatijim pod nadimkom “Stena”. HeavyweightPosle ne preterano zanimljive prve runde, pri kraju druge Ugohoh je napravio potez za bokserske slakokusce, poslao je svog suparnika “na spavanje” kroz konopce, pravo među VIP zvanice, koje su u tom trenutku uživale u meču, ali i u hrani. Za boksera sa Novog Zelanda kobna je bila desnica iz “pakla” Nigerijca koji se bori pod zastavom Poljske, a kojom je Ugonoh doslovno uništio svog protivnika. Mnogi bokserski forumi su ovaj nokaut odmah proglasili jednim od najbrutalnijih u bokserskoj istoriji. “Ne mogu da verujem šta mi je uradio. Svaki put kada neko pogleda video, kao da dobijem novi udarac. Za sada sam ih dobio milion i trista hiljada. Stanem na semafor, a ljudi mi dobacuju: “Hej, ti si onaj momak sa videa!” Prepoznaju me gde god da dođem. Dobio sam više publiciteta nego glavna borbe te večeri. Ali svaki publicitet je pozitivan, zar ne?” – rekao je nekoliko dana posle borbe za novozelandske medije bokser koji je pretrpeo jedan od najtežih nokauta u istoriji “plemenite veštine” Vilijam “Stena” Kveri.
Možda tekst baš i nije bio toliko potreban za ovo podsećanje, verujemo da slika govori više od hiljadu reči. I zato uživajte podsećajući se najboljeg nokauta 2015. godine koji je izveo ne toliko poznati Izu Ugonoh.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On
Share This