Četiri neuspešna pokušaja polaganja u svoj koš

Mnogi će reći da samo “lud” košarkaš može da pogreši toliko da pokuša da loptu položi u svoj koš, ali ako je to ljubiteljima sporta teško da shvate, koji epitet onda udeliti Belgijancu Pjeru-Ivu Vinkinu, koji je čak 4 puta za nekoliko sekundi pokušao da položi loptu u svoj koš i to bezuspešno?! Njegov potez stekao je globalnu popularnost, a u Francuskoj i Belgiji njegovi promašaji polaganja na svoj koš izabrani su za nešto „najluđe“ što je viđeno u 2012. godini.
Košarkaš tadašnjeg Belgijskog trećeligaša Natoje, Pjer-Iv Vinkin, potpuno se izgubio na terenu u meču njegovog tima sa Andenom, nakon što je uhvatio loptu posle promašenog slobodnog bacanja protivnika. Iz samo njemu znanog razloga, verovatno zbog pada koncentracije, očigledno nesvestan na kojoj strani terena se nalazi, Vinkin je čak četiri puta iz zicer pozicije pokušao da postigne poene u svoj koš, ali je sva četiri puta uspeo da promaši! Prvo je pokušao iz “normalnog” polaganja od table u dva navrata, treći put je ponovo “gađao” od table, ovog puta iz “odbojke”, ali mu nije išlo.

Četiri neuspešna pokušaja polaganja u svoj koš fb
Pjer-Iv Vinkin se na meču treće lige Belgije propisno obrukao.

Međutim, Vinkin nije imao nameru da odustane, spremao se i za četvrti pokušaj, ali ga je tada saigrač “faulirao” u nameri da ga spreči da postigne poene u svoj koš, i uspeo je u tome, jer Vinkin nije bio ni blizu da uspe da “poentira” pod “faulom”. Kako to obično biva, čim je snimak objavljen u Belgiji, dvanaestica Natoje je za tili čas postao globalna sportska vest. Pjer-Iv Vinkin je svojim komičnim promašajima polaganja u svoj koš uspeo i da stigne do američke “ESPN” televizije, koja je u svojim poznatim sportskim vestima “SportsCenter” objavila snimak Vinkinovog poteza, što je Belgijancu donelo još veću popularnost.
Kako je izgledala jedna od najsmešnijih, ali i „najluđih“ situacija ikada na košarkaškim terenima, koja je “proslavila” Pjera-Iva Vinkina, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This