Četiri neuspešna pokušaja polaganja u svoj koš - Sportska sećanja

Četiri neuspešna pokušaja polaganja u svoj koš

Mnogi će reći da samo “lud” košarkaš može da pogreši toliko da pokuša da loptu položi u svoj koš, ali ako je to ljubiteljima sporta teško da shvate, koji epitet onda udeliti Belgijancu Pjeru-Ivu Vinkinu, koji je čak 4 puta za nekoliko sekundi pokušao da položi loptu u svoj koš i to bezuspešno?! Njegov potez stekao je globalnu popularnost, a u Francuskoj i Belgiji njegovi promašaji polaganja na svoj koš izabrani su za nešto najluđe što je viđeno u 2012. godini.
Košarkaš tadašnjeg belgijskog trećeligaša Natoje, Pjer-Iv Vinkin, potpuno se izgubio na terenu u meču njegovog tima sa Andenom, nakon što je uhvatio loptu posle promašenog slobodnog bacanja protivnika. Iz samo njemu znanog razloga, verovatno zbog pada koncentracije, Četiri neuspešna pokušaja polaganja u svoj koš fbočigledno nesvestan na kojoj strani terena se nalazi, Vinkin je čak četiri puta iz zicer pozicije pokušao da postigne poene u svoj koš, ali je sva četiri puta uspeo da promaši! Prvo je pokušao iz “normalnog” polaganja od table u dva navrata, treći put je ponovo “gađao” od table, ovog puta iz “odbojke”, ali mu nije išlo. Međutim, Vinkin nije imao nameru da odustane, spremao se i za četvrti pokušaj, ali ga je tada saigrač “faulirao” u nameri da ga spreči da postigne poene u svoj koš, i uspeo je u tome, jer Vinkin nije bio ni blizu da uspe da “poentira” pod “faulom”.
Kako to obično biva, čim je snimak objavljen u Belgiji, dvanaestica Natoje je za tili čas postao globalna sportska vest. Pjer-Iv Vinkin je svojim komičnim promašajima polaganja u svoj koš uspeo i da stigne do američke “ESPN” televizije, koja je u svojim poznatim sportskim vestima “SportsCenter” objavila snimak Vinkinovog poteza, što je Belgijancu donelo još veću popularnost.
Kako je izgledala jedna od najsmešnijih, ali i najluđih situacija ikada na košarkaškim terenima, koja je “proslavila” Pjera-Iva Vinkina, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This