Čilavertov gol sa pola terena

Čilavertov gol sa pola terena
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Hoze Luis Čilavert je bez mnogo sumnje najbolji paragvajski golman svih vremena. Bio je kapiten nacionalnog tima i proglašavan je za najboljeg svetskog golmana tri puta 1995, 1997. i 1998. godine. Zvanično je prvi čuvar mreže u istoriji koji je postigao het-trik na nekoj utakmici i prvi golman koji je izveo slobodan udarac sa protivničke polovine na Mundijalima, bilo je to u Francuskoj 1998. godine na meču protiv selekcije Bugarske. Ukupno je odigrao 74 utakmice za reprezentaciju Paragvaja i postigao osam pogodaka, što je rekord po broju golova jednog golmana za nacionalnu selekciju. Većini pogtovo mlađih ljubitelja fudbala poznato je samo to da je Hoze Luis Čilavert bio veoma opasan po svoje “kolege” među stativama, ali malo je onih koji su videli puno njegovih golova. Mi vas danas podsećamo na jedan od najlepših golova u karijeri Hoze Luisa Čilaverta.

Legendarni Hoze Luis Čilavert postigao je fantastičan pogodak na meču Velez - River.
Legendarni Hoze Luis Čilavert postigao je fantastičan pogodak na meču Velez – River.

Na meču između Veleza i River Plate 1996. godine dogodio se prekršaj na polovini terena Veleza, za koji je u tom trenutku branio Paragvajac. U belim rukavicama i čuvenim dresom sa buldogom na grudima, Hoze Luis Čilavert je prišao mestu faula i kada verovatno to niko na stadionu nije očekivao uputio neverovatno precizan i jak udarac ka golu Rivera. Golman River Plate je bio negde na petercu i nije imao vremena da se vrati i eventualno spreči svoju “bruku”, pa je lopta posle fantastičnog šuta Čilaverta završila u mreži. Hoze Luis Čilavert se uz oduševljenje publike posle ovog veličanstvenog pogotka bacio na travu i sa saigračima proslavio svoje „remek delo“.
Na snimku koji je pred vama podsetite se jednog od najlepših pogodaka u karijeri Hoze Luisa Čilaverta, ali i kakav kakav je „dinamit“ u nozi posedovao ovaj legendarni golman iz Paragvaja:

loading…
Prethodni tekstSpektakularan gol Duška Čelice
Sledeći tekstMajkl Džordan sa zastavicom Crvene zvezde