Danijel Kelerer – Lomljenje reketa na dva dela

Danijel Kelerer nikada nije bio teniska zvezda, ali je važio za ubedljivo “najluđeg” tenisera u “belom karavanu”. Austrijanac je psovao suparnike, vređao sudije i publiku, skupljače loptica u Rusiji je jednom prilikom navodno nazvao “černobiljskim idiotima”, izjavljivao je za Nadala da se dopinguje, znao je u jednom meču i da glumi da ga ja protivnik fizički povredio tako što ga je navodno udario reketom, Danijel Kelerer nikada nije bio teniska zvezda, ali je važio za ubedljivo “najluđeg” tenisera u “belom karavanu”. Austrijanac je psovao suparnike, vređao sudije i publiku, skupljače loptica u Rusiji je jednom prilikom navodno nazvao “černobiljskim idiotima”, izjavljivao je za Nadala da se dopinguje, znao je u jednom meču i da glumi da ga ja protivnik fizički povredio tako što ga je navodno udario reketom, da bi svoju karijeru “krunisao” prvom doživotnom suspenzijom u istoriji tenisa zbog nameštanja mečeva. Ipak, njegova “ludost” možda se i najbolje pokazala 2010. godine, kada je u Minhenu polomio reket na neverovatan način, na čemu bi mogli da mu pozavide i najveći uništitelji reketa u istoriji “belog sporta”.da bi svoju karijeru “krunisao” prvom doživotnom suspenzijom u istoriji tenisa zbog nameštanja mečeva. Ipak, njegova “ludost” možda se i najbolje pokazala 2010. godine, kada je u Minhenu polomio reket na neverovatan način, na čemu bi mogli da mu pozavide i najveći uništitelji reketa u istoriji “belog sporta”.
Kelerer je ubedljivo poražen tog majskog dana 2010. godine u drugom kolu turnira u Minhenu od Filipa Pečenera. Nemac Pečner nikada nije važio za tenisera koji igra dobro na zemljanim terenima, ali tog dana je Kelereru prepustio samo 5 gemova. Iako Danijelu nije mnogo šta polazilo za rukom u tom meču, on se nije predavao i pokušavao je na sve načine da se “iščupa”. Kada je Pečner u drugom setu pri vođstvu od 1:0 i 5:4 servirao za pobedu, Kelerer je možda igrao i najbolji gem na protivnički servis, došao je i do 30:30, U trenutku kada je Pečner laganim volej udarcem završio susret, Kelerer je poskočio i preko desnog kolena odlučio da uništi svoj reket. Udario je iz sve snage reket o koleno i uspeo je istog trenutka da ga polomi na dva dela. Potom je mirno prišao da čestita protivniku, a onda je bacio na zemlju dršku i glavu reketa i na brzinu se spakavao i napustio teren, dok se Pečner još uvek “poklanjao” publici. Pojedini navijači su se smejali Kelererovom “cirkusu”, dok je bilo i onih koji su se našli u šoku zbog ponašanja ovog Austrijanca, koje uopšte nije tipično za teniske terene.ali posle dva odlična servisa Pečnera nije uspeo da izbegne poraz. Odmah posle poslednjeg udarca na susretu je usledio „šou“ Austrijanca…
U trenutku kada je Pečner laganim volej udarcem završio susret, Kelerer je poskočio i preko desnog kolena odlučio da uništi svoj reket. Udario je iz sve snage reket o koleno i uspeo je istog trenutka da ga polomi na dva dela. Potom je mirno prišao da čestita protivniku, a onda je bacio na zemlju dršku i glavu reketa i na brzinu se spakavao i napustio teren, dok se Pečner još uvek “poklanjao” publici. Pojedini navijači su se smejali Kelererovom “cirkusu”, dok je bilo i onih koji su se našli u šoku zbog ponašanja ovog Austrijanca, koje uopšte nije tipično za teniske terene.
Mnogi igrači vrlo često u trenucima fustracije polome reket, ali retko ko je ikada uradio to na način na koji je to uradio Danijel Kelerer u Minhenu 2010. godine. Kako je izgledalo kada je Austrijancu dolazila “žuta minuta” možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This