Defanziva Santoroa koja je „izludela“ i nasmejala Federera

Defanziva Santoroa koja je

U drugom kolu Australian opena 2008. godine Rodžer Federer je vrlo lako i ubedljivo sa 6:1, 6:2 i 6:0 savladao Fabrisa Santoroa. Meč je bio lišen svake neizvesnosti, ali je zato obilovao vrlo atraktivnim poenima, koji su vrlo često izazivali ovacije među prisutnom publikom u „Rod Lejver Areni“. Jedan takav poen odigrao se i početkom drugog seta, a u njemu je francuski teniser sjajnom defanzivom potpuno „izludeo“ Federera, osvojivši poen susreta, koji je znao i da spektakularno proslavi.
Teniski stručnjaci su Fabrisa Santoroa zbog lepote i neverovatnih udaraca koje je znao da izvodi prozvali mađioničar. Francuz je imao sasvim dobru tenisku karijeru, pre svega u dubl konkurenciji, ali je i u singlu znao povremeno da napravi zapaženije rezultate. Ipak, na startu 2008. godine imao je već punih 35 godina, pa više nije bio u stanju da zabeleži neke ozbiljnije rezultate, ali to nikako nije značilo da i dalje svojim pojedinim potezima neće oduševljavati publiku koja je redovno u velikom broju posećivala njegove mečeve. Baš takav slučaj je bio i na Australian openu te sezone, U prvom poenu drugog gema u drugom setu, Federer je posle dobrog servisa i odličnog forhenda izašao na mrežu i činilo se da će rutinskim bekhend volejem rešiti poen. Ipak, Santoro nije imao nameru da odustane od tog poena, sasvim solidan Federerov volej vraća, a potom uspeva da vrati i Rodžerov smeč u suprotnu stranu. Federer tada iz forhenda napada ponovo Santoroa, ali se veteran ne predaje, trči kao mladić na suprotnu stranu i vraća „balon“ u polje Švajcarca. Rodžer tada „iz besa“ šalje dijagonalan smeč iz sve snage blizu linije, ali Fabris i to nekako stiže i ponovo vraća visoku loptu u Federerovo polje. U tom trenutku, shvativši da je Santoro i to vratio, Švajcarac počinje da se smeje, što mu je očigledno zasmetalo pri odigravanju sledećeg udarca, pa ne preterano težak smeč šalje izvan granica terena. To je bio znak za Francuza da počne da trči „pobednički krug“ oko terena, uz naravno velike ovacije sa tribina publike u „Rod Lejver Areni“ koja je bila očarana defanzivom Santoroa.Santoro nije mogao više od pobede u prvom kolu i ubedljivog poraza u drugom od najboljeg tenisera u istoriji „belog sporta“ Rodžera Federera, ali je i taj meč iskoristio da pokaže svoju „magiju“, koja je ovog puta izgledala malo drugačije nego obično.
U prvom poenu drugog gema u drugom setu, Federer je posle dobrog servisa i odličnog forhenda izašao na mrežu i činilo se da će rutinskim bekhend volejem rešiti poen. Ipak, Santoro nije imao nameru da odustane od tog poena, sasvim solidan Federerov volej vraća, a potom uspeva da vrati i Rodžerov smeč u suprotnu stranu. Federer tada iz forhenda napada ponovo Santoroa, ali se veteran ne predaje, trči kao mladić na suprotnu stranu i vraća „balon“ u polje Švajcarca. Rodžer tada „iz besa“ šalje dijagonalan smeč iz sve snage blizu linije, ali Fabris i to nekako stiže i ponovo vraća visoku loptu u Federerovo polje. U tom trenutku, shvativši da je Santoro i to vratio, Švajcarac počinje da se smeje, što mu je očigledno zasmetalo pri odigravanju sledećeg udarca, pa ne preterano težak smeč šalje izvan granica terena. To je bio znak za Francuza da počne da trči „pobednički krug“ oko terena, uz naravno velike ovacije sa tribina publike u „Rod Lejver Areni“ koja je bila očarana defanzivom Santoroa.
Iako je Federer na kraju ubedljivo trijumfovao na susretu, poen meča, ali i tog dana Australin opena pripao je Santorou. Kako je izgledala defanziva Fabrisa Santoroa koja je oduševila publiku, ali i tokom samog poena nasmejala uvek ozbiljnog Federera, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstVelja Stjepanović – U dramatičnom finišu do evropske krune
Sledeći tekstKad je Haris Brkić pljunuo Acu Petrovića