Devojčice ispala ti kosa

Znate li onaj osećaj kada uhvatite zalet, skočite u dalj, a onda se okrenete i vidite da vam je kosa ostala u pesku? Ne? E pa Blesing Okagbare zna.
Osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i brojnih odličja na svetskim i kontinentalnim takmičenjima, Blesing Okagbare, spremala se da na mitingu dijamantske lige izvede jedan u nizu skokova u dalj. Tog 15. juna 2017. godine u Oslu ništa nije slutilo da će ovaj skok biti nešto sasvim neobično i do tada nikad viđeno na atletskim takmičenjima.
Simpatična Nigerijka guste, duge crne kose, koncentrisala se kratko, uhvatila zalet, a onda se vinula u vazduh. Od siline (za)leta, ili slabog lastiša, tek, ovoj tada 28-godišnjoj Nigerijki veštačka kosa je ostala u pesku. Za većinu bi to, verovatno, bilo očajavajuće, ali ona nije tako reagovala. Nonšalantno je uzela periku i vratila je na glavu. Kasnije je na društvenoj mreži istakla komentar: „To je, što je“.

Simpatična Nigerijka guste, duge crne kose, koncentrisala se kratko, uhvatila zalet, a onda se vinula u vazduh. Od siline (za)leta, ili slabog lastiša, tek, ovoj tada 28-godišnjoj Nigerijki veštačka kosa je ostala u pesku. Za većinu bi to, verovatno, bilo očajavajuće, ali ona nije tako reagovala. Nonšalantno je uzela periku i vratila je na glavu. Kasnije je na društvenoj mreži istakla komentar: "To je, što je".
Trenutak kada je Blesing Okagbare ostala „bez kose“.

Osim smešne pozicije u kojoj se našla, Okagbare je imala i očajnu dužinu. Iako je bila blizu sedam metara, dužina je merena do vrha repa perike, tako da je na kraju izmereno šest metara i dvadeset jedan centimetar. Atletičarku to nije omelo. Sačekala je mirno da joj izmere skok, zatim je pokupila periku i mrežicu za kosu, pa ih ponovno namestila. „Nikada ovako nešto nisam video, nikada. Neprijatna situacija. Ovaj snimak će se ponavljati i ponavljati.“ – rekao je komentator prenosa uz smeh.
Nigerijska je atletičarka kasnije popravila rezultat skokom od 6,48 metara i tako završila na sedmom mestu. Blesing je kasnije izjavila da nije bila iznenađena nesrećom, jer je očekivala da se to može dogoditi. „Kada se to desilo, smejala sam se u sebi. Toliko sam pričala o tome da se na kraju i desilo. Šta da radim? Bila sam u zoni, takmičila sam se i morala sam da se fokusiram na to. Pokupila sam periku i nije me briga. Tako je-kako je, ne mogu to da kontrolišem.“
Podsetite se neprijatne scene koja se dogodila nigerijskoj atletičarki Blesing Okagbare na mitingu dijamantske lige u Oslu 2017. godine.

loading…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This