Devojčice ispala ti kosa

Devojčice ispala ti kosa
Devojčice ispala ti kosa

Osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i brojnih odličja na svetskim i kontinentalnim takmičenjima, Blesing Okagbare, spremala se da na mitingu dijamantske lige izvede jedan u nizu skokova u dalj. Tog 15. juna 2017. godine u Oslu ništa nije slutilo da će ovaj skok biti nešto sasvim neobično i do tada nikad viđeno na atletskim takmičenjima.
Nigerijka guste, duge crne kose, koncentrisala se kratko, uhvatila zalet, a onda se vinula u vazduh. Od siline (za)leta ili slabog lastiša, tek, ovoj tada 28-godišnjoj atletičarki veštačka kosa je ostala u pesku. Za većinu bi to, verovatno, bilo očajavajuće, ali ona nije tako reagovala. Nonšalantno je uzela periku i vratila je na glavu. Kasnije je na društvenoj mreži istakla komentar: „To je, što je“.

Simpatična Nigerijka guste, duge crne kose, koncentrisala se kratko, uhvatila zalet, a onda se vinula u vazduh. Od siline (za)leta, ili slabog lastiša, tek, ovoj tada 28-godišnjoj Nigerijki veštačka kosa je ostala u pesku. Za većinu bi to, verovatno, bilo očajavajuće, ali ona nije tako reagovala. Nonšalantno je uzela periku i vratila je na glavu. Kasnije je na društvenoj mreži istakla komentar: "To je, što je".
Trenutak kada je Blesing Okagbare ostala „bez kose“.

Osim smešne pozicije u kojoj se našla, Blesing Okagbare je imala i očajnu dužinu. Iako je bila blizu sedam metara, dužina je merena do vrha repa perike, tako da je na kraju izmereno šest metara i dvadeset jedan centimetar. Atletičarku to nije omelo. Sačekala je mirno da joj izmere skok, zatim je pokupila periku i mrežicu za kosu, pa ih ponovno namestila. „Nikada ovako nešto nisam video, nikada. Neprijatna situacija. Ovaj snimak će se ponavljati i ponavljati.“ – rekao je komentator prenosa uz smeh.
Nigerijska atletičarka hw kasnije popravila rezultat skokom od 6,48 metara i tako završila na sedmom mestu. Blesing je izjavila nekoliko dana nakon takmičenja da nije bila iznenađena nesrećom, jer je očekivala da se to može dogoditi. „Kada se to desilo, smejala sam se u sebi. Toliko sam pričala o tome da se na kraju i desilo. Šta da radim? Bila sam u zoni, takmičila sam se i morala sam da se fokusiram na to. Pokupila sam periku i nije me briga. Tako je-kako je, ne mogu to da kontrolišem.“ Podsetite se neprijatne scene koja se dogodila nigerijskoj atletičarki Blesing Okagbare na mitingu dijamantske lige u Oslu 2017. godine.

Prethodni tekstAnastasija Miskina – Devojka koja je pokrenula „bum“ ruskog ženskog tenisa
Sledeći tekstDivčeva spektakularna blokada na Brajantu i Kobijeva „mala osveta“