Džejson Kid – Piće po parketu

Džejson Kid - Piće po parketu

Tadašnji trener košarkaša Bruklin Netsa Džejson Kid, na nesvakidašnji način je iznudio tajm-aut osam sekundi pre kraja susreta svog tima sa Lejkersima, ali taj potez nije pomogao njegovom timu da pobedi “Jezeraše”. O Kidovom potezu je brujala “cela Amerika”, jedni su ga osuđivali, drugi ga branili, ali su svi imali mišeljenje o (ne)sportskom potezu legende NBA lige.
Džejson Kid je na meču tada svojih Netsa protiv Lejkersa 2013. godine uradio nešto što je svakako interesantno, ali za šta ipak nisu imali razumevanja čelnici NBA lige, ali i mnogi ljubitelji košarke širom sveta. Pošto je istrošio sve tajm-aute, Kid je pozvao svog igrača Tejšona Tejlora na klupu, kako bi umesto njega ušao Teletović, ali je Tejloru pritom dao instrukcije da ga gurne, kako bi Kid prosuo svoje piće po terenu i osam sekundi pre kraja izazvao kratak prekid ne bi li se obrisao parket. Za to vreme, Kidov pomoćnik je napravio veštački tajm-aut sa igračima i objasnio im kako da postave poslednji napad.Naime, pošto je istrošio sve tajm-aute, Kid je pozvao svog igrača Tejšona Tejlora na klupu, kako bi umesto njega ušao Teletović, ali je Tejloru pritom dao instrukcije da ga gurne, kako bi Kid prosuo svoje piće po terenu i osam sekundi pre kraja izazvao kratak prekid ne bi li se obrisao parket. Za to vreme, Kidov pomoćnik je napravio veštački tajm-aut sa igračima i objasnio im kako da postave poslednji napad, pri rezultatu 96:94 u korist Los Anđeles Lejkersa i dodatnog slobodnog bacanja za goste. Miks je posle brisanja parketa bio precizan sa penala i povisio je prednost svog tima na “plus tri”. Bruklinu je tada bila potrebna trojka za produžetak, ali Pol Pirs nije pogodio šut za dodatnih pet minuta, što su mnogi prokomentarisali kao “zadovoljenje pravde”.
“Dlanovi su mi bili znojavi. Kao što znate, nikada nisam bio dobar sa loptom.” – pokušao je posle meča legendarni plejmeker na ironičan način da opravda svoj postupak. Uprkos tome što je mnoge nasmejao svojim potezom i kasnije svojom izjavom, čelnici NBA lige nisu imali razumevanja za Kida, njegov potez su okarakterisali kao nesportski i zbog toga su posle meča odlučili da ga kazne sa 50.000 dolara.
Pred vama je snimak na kome možete da se podsetite kako Džejson Kid “poziva” tajm-aut u trenucima kada više nema pravo na njih.

Prethodni tekstNajčuveniji gol u derbijima – Kako je Šestić „nasamario“ Borotu
Sledeći tekstĆabi Alonso – Gol Njukaslu sa svoje polovine