Džejson Vilijams – Fantastičan košarkaški „lažnjak“

24. februara 1999. godine, u tek 12. meču tekuće NBA sezone, koja je bila skraćena zbog štrajka igrača, Filadelfija Seventisiksersi su na svom terenu ubedljivo savladali Sakramento Kingse. Bio je to meč u kojem je sa 36 poena dominirao Alen Ajverson, koji je i bio najzaslužniji za trijumf domaćina, ali je potez o kojem se najviše pričalo posle susreta delo igrača gostiju.
Na nešto više od 5 minuta do kraja susreta i u trenucima kada je pitanje pobednika već bilo rešeno, Džon Beri je defanzivnim skokom i potom dodavanjem ka Džejsonu Vilijamsu započeo kontranapad Kingsa. Džejson Vilijams je uz malo problema prihvatio loptu oko centra terena, da bi se potom „zaleteo“ na koš Siksersa. U trenucima kada je došao u reket domaćih, „Džej-Vil“ je „prevario“ gotovo sve u dvorani, kada je fintirao protivnike kao da će dodati loptu iza leđa ka Krisu Veberu, ali je umesto dodavanja samo pustio loptu ispred sebe. Posle tog fantastičnog „lažnjaka“, Džejson Vilijams je uhvatio loptu i potom preko centra domaćih Tia Retlifa, levom rukom od table je položio u koš.

Džejson Vilijams postigao je poene na fantastičan način na meču protiv Filadelfije. Photo: Doug Pensinger/Allsport
Džejson Vilijams postigao je poene na fantastičan način na meču protiv Filadelfije. Photo: Doug Pensinger/Allsport

Pojedini navijači poskočili su sa svojih mesta i praćeni velikom delom domaćih pristalica nagradili su tadašnjeg rukija Sakramento Kingsa Džejsona Vilijamsa aplauzima za izvedenu malu košarkašku majstoriju. I zvanični komentatori susreta bili su oduševljeni ovim potezom, pa su „pali u trans“ i na jedinstven način prokomentarisali fantastičan potez „klinca“ iz Sakramenta.
Tokom karijere Džejson Vilijams je izveo mnoge atraktivne poteze. O dodavanju laktom i još nekim potezima koji su mu obeležili karijeru pisali smo i ranije, a danas je došlo vreme i da se podsetimo jednog od najatraktivnijih pogodaka u njegovoj karijeri. Kako je izgledao pogodak Džejsona Vilijamsa na duelu protiv Siksersa, postignut posle fantastičnog košarkaškog „lažnjaka“, koji je oduševio publiku u Filadelfiji, ali i komentatore susreta, možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This