Džerald Grin – Asistencija od table i sjajno zakucavanje

Tada igrač Finiks Sansa Džerald Grin je na utakmici protiv Orlando Medžika 2014. godine izveo zakucavanje koje se retko viđa u zvaničnim mečevima. Ovakva zakucavanja možda nisu retkost na All-Star utakmicama, ali su se mnogi složili da je zakucavanje Grina možda i najneneverovatnije u uživo igri na jednom NBA meču.
Džerald Grin se u jednoj akciji tokom druge četvrtine ispod koša Orlanda našao u naizgled bezazlenoj situaciji. Ostao je bez driblinga na liniji za slobodna banjaca, dok se ispred njega nalazio igrač gostiju Viktor Oladipo. Međutim, on se tada odlično snašao i nabacio loptu na tablu. Tu je za trenutak bilo neizvesno da li će uspeti u svojoj nameri, ali samo sekund kasnije, usledilo je zakucavanje koje je odmah postalo glavni favorit za zakucavanje sezone u NBA ligi. Naime, lopta se odbila od table do Grina, koji ju je prihvatio u skoku i atraktivno zakucao na oduševljenje navijača.Džerald Grin se u jednoj akciji tokom druge četvrtine ispod koša Orlanda našao u naizgled bezazlenoj situaciji. Ostao je bez driblinga na liniji za slobodna banjaca, dok se ispred njega nalazio igrač gostiju Viktor Oladipo. Međutim, on se tada odlično snašao i nabacio loptu na tablu. Tu je za trenutak bilo neizvesno da li će uspeti u svojoj nameri, ali samo sekund kasnije, usledilo je zakucavanje koje je odmah postalo glavni favorit za zakucavanje sezone u NBA ligi. Naime, lopta se odbila od table do Grina, koji ju je prihvatio u skoku i atraktivno zakucao na oduševljenje navijača. On je dobio ovacije sa tribina dvorane u Finiksu za “asistenciju” i zakucavanje.
Orlando je na kraju slavio u Finiksu sa 93:90, Grin je postigao 11 poena, ali sve to je brzo palo u zaborav. Sa utakmice iz poslednjeg dana novembra 2014. godine pamti se i danas zakucavanje Džeralda Grina, a vi pogledajte i podsetite se kako je tada košarkaš Finiksa Džerald Grin oduševio sve prisutne u hali, ali i širom planete zakucavanjem koje je izveo i akcijom koju je izgradio za sebe.

Author: Miloš

Share This Post On
Share This