Fabregasov „snajper“ za crveni karton

Fabregasov
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

18. maj 2015. godine nije ostao u preterano lepom sećanju navijačima Čelsija. Tog dana u 37. kolu Premijer lige nisu videli dobru partiju svog tima ni povoljan rezultat, ali su zato imali priliku da vide jednu komičnu situaciju i crveni karton kakav se zaista retko viđa. Londonski “Plavci” su na “Hotorns” došli takoreći već kao šampioni Engleske i iza sebe su imali odličnu sezonu, pa su iz tog razloga bukmejkeri stavili veoma malu kvotu na pobedu gostiju. Oni koji su ih poslušali verovatno dobro pamte ovu utakmicu…
Sve je počelo loše za tim koji je tada sa klupe predvodio Žoze Murinjo. Berahino je već u 9. minutu obradovao domaće navijače tako što je na asistenciju Leskota poslao loptu iza leđa Tiba Kurtoe. Tim kakav je Čelsi nije naviako da juri rezultat i u takvim situacijama nervoza se polako uvlači među igrače. A gde je nervoza tu je i Dijego Kosta. I dok su se rivali vređali i gurali na potpuno drugoj strani, igrač u žutom dresu, sa maskom na licu bezazleno se „igrao“ sa loptom. Bio je to Sesk Fabregas, koji je činilo se bio potpuno nezainteresovan za incidetnt na ivici šesnaesterca gostiju. A onda se dogodilo nešto što je iznenadilo ne samo publiku na stadionu i pored televizijskih ekrana, već i igrače oba tima i glavnog sudiju. Naime, Fabregas je u jednom trenutku, bez nekog povoda, iznenada uputio loptu pred gol Vest Bromiča, ispred koga je bilo desetak igrača oba tima zajedno sa sudijom. Lopta je putovala brzo i pogodila pravo u glavu fudbalera domaćih Krisa Branta, koji se zateturao. Svi su u prvi mah bili zbunjeni onim što se dogodilo, ali čim su došli sebi svi su krenuli ka Fabregasu.Sve je počelo njegovim čarkama sa odbranom i golmanom Vest Broma, a čim je guranje počelo sudija Majk Džons stvorio se da na licu mesta pokuša da smiri strasti. Međutim, kao i sve svađe u koje je, po mnogima jedan od „najprljavijih“ igrača, Dijego Kosta bio umešan, ni ova se nije odmah završila već je trajala nekoliko minuta. I dok su se rivali vređali i gurali na potpuno drugoj strani, igrač u žutom dresu, sa maskom na licu bezazleno se „igrao“ sa loptom. Bio je to Sesk Fabregas, koji je činilo se bio potpuno nezainteresovan za incidetnt na ivici šesnaesterca gostiju. A onda se dogodilo nešto što je iznenadilo ne samo publiku na stadionu i pored televizijskih ekrana, već i igrače oba tima i glavnog sudiju. Naime, Fabregas je u jednom trenutku, bez nekog povoda, iznenada uputio loptu pred gol Vest Bromiča, ispred koga je bilo desetak igrača oba tima zajedno sa sudijom. Lopta je putovala brzo i pogodila pravo u glavu fudbalera domaćih Krisa Branta, koji se zateturao. Svi su u prvi mah bili zbunjeni onim što se dogodilo, ali čim su došli sebi svi su krenuli ka Fabregasu. Međutim, Španac je mnogo gore prošao, jer sudija Majk Džons nije imao milosti, pa iako se Fabregas pravdao da je protivnika pogodio sasvim slučajno, izvadio je i podigao crveni karton.Najbesniji je bio Daren Flečer, koji je zbog nasrtaja na Fabregasa zaradio žuti karton. Međutim, Španac je mnogo gore prošao, jer sudija Majk Džons nije imao milosti, pa iako se Fabregas pravdao da je protivnika pogodio sasvim slučajno, izvadio je i podigao crveni karton.
Vest Bromič nije propustio šansu već je sa još dva gola u mreži Kutroe ispratio budućeg šampiona nazad u London. Ali to nije bilo sve, Fabregas je za ovu glupost od strane fudbalskog saveza kažnjen sa tri meča suspenzije što je značilo da će propustiti početak sledeće sezone.
Murinjo je imao šta da kaže na ovu, po njemu skandaloznu odluku nakon prve izgubljene utakmice nakon 19 mečeva: „Nikada do sada nisam video isključenje poput ovoga. Zbog čega takva kazna za jedan takoreći prijateljski susret? Flečer je bio mnogo agresivniji od Fabregasa. Tri meča kazne za ovako nešto? Isuse Hriste!“
Međutim, nakon žalbe Čelsija, kazna od tri meča suspenzije smanjena je na samo jedan meč neigranja za tada standardnog prvotimca šampiona engleske. Podsetite se bizarnog crvenog kartona koji je Sesk Fabregas dobio zbog pogotka loptom u glavu Krisa Branta:

Prethodni tekstČisorina šamarčina Kličku
Sledeći tekstKada je Rašid Valas isključen zbog izgovorenog „Ball don’t lie“