Fenomenalan gol grčkog vaterpolo majstora

Grčki vaterpolo je doživeo potpunu ekspanziju u prvoj deceniji 21. veka, kada su „Heleni“ od jednog prosečnog, postali vaterpolo tim koji se bori za najviša mesta. U podizanju grčkog vaterpola, jednu od glavnih uloga imao je Teodoros Hadžiteodoru, vaterpolo majstor, koji je u grčkom timu po potrebi igrao na svim pozicijama (osim na golu) i koji je jednu sezonu nastupao za beogradski Partizan. Hadžiteodoru je često tokom karijere znao da oduševljava publiku sjajnim pogotcima i asistencijama, Fintirao je dodavanje, a onda dok je još bio leđima okrenut golu i dok mu se ruka vraćala nazad, a njegovi saigrači se javljali da su slobodni, poslao udarac šraubom sa oko 5 metara, koji je pored zbunjene odbrane „Baćuški“ od prečke završio u ruskom golu. I dok su se ruski igrači i golman i dalje pitali šta se to zapravo desilo i kako su primili gol, Hadžiteodoru se okrenuo ka svojoj klupi i podizanjem ruke u vis proslavio svoj spektakularan pogodak. a da je držao vaterpolo u „malom prstu“ najbolje se videlo kada je na majstorski način savladao golmana u duelu sa Rusima 2008. godine, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Pekingu.
Grci su imali igrača više, lopta se kretala veoma brzo, da bi potom stigla do Hadžiteodorua, koji se nalazio na za desnoruke igrače nezgodnoj strani. Ruski igrač je podigao ruku u nameri da blokira šut Grka, ali je Teodoros umesto šuta krenuo da brzo doda loptu na drugu stranu, što je dovelo do toga da Rus spusti ruku, a Hadžiteodoru je to iskoristio na najbolji način.
Fintirao je dodavanje, a onda dok je još bio leđima okrenut golu i dok mu se ruka vraćala nazad, a njegovi saigrači se javljali da su slobodni, poslao udarac šraubom sa oko 5 metara, koji je pored zbunjene odbrane „Baćuški“ od prečke završio u ruskom golu. I dok su se ruski igrači i golman i dalje pitali šta se to zapravo desilo i kako su primili gol, Hadžiteodoru se okrenuo ka svojoj klupi i podizanjem ruke u vis proslavio svoj spektakularan pogodak. Tek gledajući usporeni snimak gola može se zapravo uočiti koliko je neverovatno, ali i zaista teško bilo uspešno izvesti ovakvu jednu majstoriju, što pogodak Teodorosa Hadžiteodorua čini još impozantnijim.
Ovo nije bio jedini put da je Hadžiteodoru pokušao na ovakav način da savlada protivničke golmane, ali ni jedan od tih pokušaja nije bio ni približno atraktivan kao gol koji je jedan od najboljih grčkih vaterpolista postigao protiv Rusa, a kako je on izgledao možete pogledati na snimku koji se nalazi pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This