Frensis Tijafo u epizodi promašiti nemoguće

Frensis Tijafo u epizodi promašiti nemoguće
Frensis Tijafo u epizodi promašiti nemoguće
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Vrlo često se kaže da je u sportu moguće sve promašiti, da je to tako mnogo je primera, verovatno mnogima najpoznatiji je Ilije Sivonjića fudbalera Dinama i njegovog fudbalskog promašaj veka, ali da on ne bude usamljen među sportistima kojima se „svi smeju“, potrudile su se mnoge njegove kolege. Možda mu se najviše približio, a verovatno ga i nadmašio, teniser Frensis Tijafo, promašajem koji je 2015. godine obišao planetu i ušao u izbor za najveći sportski promašaj svih vremena.
Tadašnja mlada nada američkog tenisa, sedamnaestogodišnji Frensis Tijafo, igrala je meč prvog kola čelendžera u Šarlotsvilu protiv prvog nosioca Tunižanina Maleka Džazirija. U neizvisnom prvom setu, došlo se na prag taj-brejka, kada je Tijafo vodio sa 40-15 u gemu u kome je servirao za taj-brejk. Džaziri je u sledećem poenu odmah posle riterna napao mladog Amerikanca, izašao na mrežu, ali i posle pasinga Tijafoa odigrao očajan volej. Lopta je posle njegovog udarca u visokom luku prešla na drugu stranu i ostavila Frensisu “dobijen” poen. Videvši šta je uradio, Tunižan je okrenuo leđa ne želevši da gleda “rutinsku egzekuciju” Amerikanca. Ali…

Frensis Tijafo "uspeo je" da na meču sa Džazirijem ne osvoji poen iz veoma izgledne pozicije.
Frensis Tijafo „uspeo je“ da na meču sa Džazirijem ne osvoji poen iz veoma izgledne pozicije.

Iako je lopta posle voleja Džazirija idealno odskočila, iako je bio na samo metar udaljen od mreže, iako mu je riva već okrenuo leđa i oprostio se od poena, Tijafo je tada “uspeo” da u pokušaju da samo prebaci loptu na drugu stranu, promaši je, a lopta je potom i drugi put pada u polje Amerikanca, čime Tunižanin osvaja poen. Tijafo je bio šokiran “učinjenim”, njegov izraz lica dovoljno je govorio, a komentator susreta, kao i prisutna publika, smehom je ispratio Frensisov potez. Tek posle komešanja i smeha u publici, Džaziri je shvatio da je “osvojio” poen, a potom mu je i Tijafo objasnio kako je “uspeo” da izgubi poen posle neverovatnog promašaja.
Iako je Tijafo do kraja uspeo da slavi u tom duelu i prođe u sledeće kolo turnira, to gotovo da nikoga nije zanimalo, jer se posle susreta između Džazirija i njega širom planete samo pisalo o promašaju mladog Amerikanca kakav se gotovo nikada ne viđa. Kako je izgledao promašaj Frensisa Tijafoa, koji je nasmejao ljubitelje sporta, ali i koji je svakako u najužoj konkurenciji za najveći promašaj u sportu svih vremena, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMesijev odgovor na Maradonin gol veka
Sledeći tekstDinamo Zagreb – Lion 1:7 – Bruka “Modrih”, kontroverze i najbrži het-trik