Fudbalsko klađenje – saveti za početnike

Fudbalsko klađenje - saveti za početnike
Fudbalsko klađenje - saveti za početnike

Klađenje je opklada. Zaključuje se između kladionice i onog ko igra (igrača). Da biste to uradili, potrebno je da se registrujete na veb lokaciji http://www.directmediaacademy.com/ koja nudi takve usluge ili da odete u kladionicu u kojoj se prihvataju opklade uživo. Nakon toga, igrač treba da se kladi na događaj (sportska utakmica ili takmičenje zasnovano na video igri – takozvane esports utakmice).

Sledeći korak je da navedete iznos za koji će se sklopiti opklada i da potvrdite opkladu. Ostalo je jednostavno. Ako se izabrani meč završi prema prognozi igrača, opklada će pobediti. On prima i iznos opklade i nagradu za nju. Ako ne, ne dobija ništa. Postoji koncept koeficijenta kvote. Kladionice ga računaju uzimajući u obzir statistiku timova, pojedinačnih igrača, broj pobeda i poraza itd… Ovaj koeficijent je pokazatelj verovatnoće događaja. Srpska kazina koriste decimalne kvote. Upravo to koriste domaće kladionice. U slučaju uspešnog predviđanja igrača, iznos koji je postavio biće pomnožen sa koeficijentom opklade.

Ovo je konačni dobitak. Međutim, biće dodeljen na račun igrača samo ako je prognoza uspešna. Koeficijenti nisu konstantni. U nekim događajima (na primer, utakmice uživo), opklada se mora izvršiti tokom meča. A onda će dobitak zavisiti od takvih pokazatelja kao što su veličina i broj opklada. Kladionica nudi „cenu“ opklade (kako profesionalci nazivaju koeficijent), a igrač odlučuje da li će pristati na nju ili je odbiti.

Da bi bili uspešni u klađenju na fudbalu potrebno je imati prave informacije.
Da bi bili uspešni u klađenju na fudbalu potrebno je imati prave informacije.


Da li je realno zaraditi na ovome?

Možete mnogo zaraditi na sportskim kladionicama. Analitičari daju prognoze. Oni pokazuju učestalost uspeha ili neuspeha određenih događaja. Naravno, čak ni sa takvom analitikom ne možete biti sigurni u apsolutni dobitak, jer statistika (iako je to tačna disciplina) ima grešku. Ipak, realno je zaraditi novac na opkladama, morate pravilno koristiti ocene i razumeti informacije.


Savet # 1. Gubitak ne znači potpuni neuspeh

Svaka igra je dizajnirana da bude zabavna, a ne stresna. Istovremeno, razočaranje se ne može izbeći – i pobeda i poraz imaju istu verovatnoću u svakoj utakmici. Može se dogoditi da prve opklade dovedu do gubitka. I oni koji ih slede. Budite spremni na činjenicu da se dobitak neće dogoditi odmah. Ovo nije razlog za razočaranje, već naprotiv – razviti logičko mišljenje i kompetentno koristiti analitičke informacije. S obzirom na promenljivost dobitka, ne vredi učiniti sportske opklade glavnim izvorom prihoda. Bolje da to bude hobi koji donosi zadovoljstvo i profit. Profesionalci savetuju da se ne kladite na celokupan iznos stanja odjednom, već samo na njegovu desetinu. Gledanje prenosa igraču će doneti emocionalno zadovoljstvo, a ispravna i uspešna prognoza doneće novčanu nagradu.

Savet # 2. Držite prst na pulsu ravnoteže

Mnoge kladionice (sajtovi) igračima nude odeljak sa statistikom na njihovim ličnim računima (računajući sve gubitke i dobitke). Zašto je ovo potrebno? Mnogi korisnici početnici nastoje zaraditi što više novca odjednom. I oni se klade na ceo iznos bilansa. A u slučaju neuspeha, gube sve odjednom. Iskusni kladioničari savetuju vam da se bez mnogo žaljenja kladite na iznos sa kojim ste spremni da se rastanete. Druga greška početnika je povećanje iznosa opklade nakon dobitka. Uvereni su da će sledeća prognoza biti uspešna i da više neće biti gubitaka. To dovodi do činjenice da vrlo brzo gube sav novac. Za to je potrebno računanje dobitaka i gubitaka – kako bi se analizirali i izveli pravi zaključci.

Savet # 3. Podaci su neophodni i važni

Sposobnost rada sa informacijama je veština koja je definitivno neophodna u svakoj situaciji, a posebno za one koji će se kladiti na sport. Vera u tim nije dovoljan uslov za pobedu. Statistika i analitika su bitna pomoć za postizanje prave opklade. Svaka utakmica je jedinstvena, jer ekipe imaju drugačiji sastav, uniforme igrača itd… Osim toga, ne zaboravite na situacije više sile. Profesionalni kladioničari koji se dugo klade često predviđanja čine mnogo boljim od kladionica sa matematičkom prednošću. Ali ni oni nisu osigurani od gubitaka i promašaja.

Da bi bili uspešni u klađenju potrebno je znati koji su fudbaleri u najboljoj formi.
Da bi bili uspešni u klađenju potrebno je znati koji su fudbaleri u najboljoj formi.


Savet # 4. Obuka

Nikada nije kasno za učenje. I u ovom slučaju. Svaka igra ima osnovni skup koncepata i pojmova koje morate znati da biste pobedili. Kladionice nude širok spektar događaja (može ih biti i preko 500). Ali postoje i složenije vrste opklada, koje je poželjno napraviti sa posebnim znanjem. Bez njih, kladioničar početnik rizikuje da bude gubitnik. Za početnike je važno da znaju da kladionice nude klađenje na evropski i azijski hendikep (hendikep je odraz liderstva u prethodnim fazama koje treba uzeti u obzir na početku sledećih).

Oni imaju razliku u proračunima i, shodno tome, drugačiji rezultat. Istovremeno, kladionice pri izračunavanju takvih stopa mogu koristiti različite izvore informacija, koji se često ne podudaraju. A to može dovesti do gubitka korisnika. Da bi se izbegli takvi slučajevi, stručnjaci preporučuju detaljno proučavanje i razumevanje terminologije i karakteristika opklada. Šanse su takođe važne. Ako su precenjene, to može dovesti do gubitaka. Ali nemojte biti razočarani – sve dolazi sa iskustvom. Takođe se može razviti sposobnost pravilnog klađenja.

Savet # 5. Razumevanje mehanizama klađenja

Počinjući da radite sa kladionicom, morate odmah odlučiti koliko ste spremni za klađenje. Profesionalni kladioničari savetuju da ne podižete svoju banku. Ako često dobijate, to ne znači da će od sada sve dalje biti glatko. Iznos opklade ne treba povećavati. Za početnika je važno da razume logiku klađenja i da zna da analizira.

A to je moguće samo uz stalnu praksu. Jedna ili dve opklade mesečno neće vam dati priliku da naučite kako da pravite predviđanja. Zbog toga je bolje kladiti se na malu količinu novca, analizirati statistiku i učiti. Svaka kladionica ima drugačiji spektar usluga. Neki nude opklade na 40 ili više sportova, dok drugi – ne više od 20. Sport koji više volite takođe je važan. Postoji mnogo kriterijuma za izbor kladionica. Među njima su najvažniji koeficijenti i marža (analogno konceptu „profita“). Različite kladionice nude različite kvote za isti događaj. Mogu se razlikovati samo za nekoliko desetina, ali za opklade na daljinu to je od velike važnosti.

Ishod

Osim toga, ponekad igrači stavljaju opklade na pogrešan sport, koji preferiraju, zbog nedostatka opklada na druge sportove, na primer. A razumevanje pravila igre nije manje važno od analize statistike. Sumirajući gore navedeno, možemo reći: kompetentna distribucija banke, analiza informacija, obuka i zdrava strast – to su uslovi za uspeh u klađenju.

Izvor: Marketinški tekst

Prethodni tekstFelisijano Lopez – Kako izgubiti dobijen poen
Sledeći tekstŠejn Hil – Nema povlačenja ni pred Barklijem