Golman pio vodu, pa “popio” i gol

Golman pio vodu, pa “popio” i gol
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Obično pripreme za slobodan udarac u fudbalu traju dugo, jer sudije moraju da se pobrinu da se izvede sa propisne udaljenosti i da su drugi igrači na svojim mestima, ali ponekad to ne izgleda baš tako…
Maja 2015. godine, u okviru kineske lige Liaoning i Čongćing Lifan odigrali su nerešeno 1:1. Izjednačujući gol postignut je u samom finišu utakmice iz vrlo čudnog slobodnog udarca i to u trenutku kada je golman, ne očekujući da će igra biti nastavljena zbog oborenog igrača, bio zauzet nekim drugim stvarima… Sui Veiđije, golman kineskog superligaša Čongćing Lifana, večno će pamtiti ovaj prvenstveni meč sa Liaoningom zbog neverovatnog propusta koji je napravio.
Veiđijev tim, koji je bio blizu zone ispadanja u niži rang takmičenja, vodio je sa 1:0 od 34. minuta, a sedam minuta pre kraja napravio prekršaj blizu ivice kaznenog prostora. Golman gostiju je tada otišao pokraj gola, da uzme flašicu sa vodom, ali dok je pio – domaći su brzo izveli slobodan udarac, Golman pio vodu, pa “popio” i gol fblopta je stigla do Dinga Haifenga koji je umakao čuvarima na levoj strani i potom lako zatresao potpuno nebranjenu mrežu. I dok su se domaći igrači radovali Veiđie je sa flašicom u ruci gledao zbunjeno i pitao se šta se događa, ne primećujući loptu koja se još uvek kotrlja u njegovoj mreži.
Lifan je tako, zahvaljujući ovom nesvakidašnjem kiksu golmana, ostao na samo dve pobede u dotadašnjih 11 mečeva, pa je bio prvi „iznad crte“, sa samo bodom više od pozicije koja vodi u drugu ligu i zbog ove situacije izgubio veoma važne bodove.
Sui Veđije je zbog ovog propusta kažnjen sa 50.000 jena (oko 8.000 američkih dolara) od strane kluba, a ceo tim je ostao bez bonusa za pobedu od 600.000 juana (oko 100.000 dolara). Bio je to verovatno najskuplji gutljaj vode koji je jedan igrač ikada popio. “Napravio sam neverovatnu grešku i zbog nje smo ispustili tri boda. Neću više nikada uraditi nešto tako, niti će mi više ikada koncentracija popustiti.” – rekao je nesrećni golman, koga su već na aerodromu u Liaoningu sačekali i prilično izvređali navijači Čongćing Lifana.
Pogledajte komičnu scenu kako nesretni kineski golman odlazi da popije vode ne sluteći da će u tom trenutku “popiti” i gol zbog koga će biti kažnjen od uprave i žestoko izvređan od navijača:

Prethodni tekstMa jel moguće da je ovo pogodio?!
Sledeći tekstKad je Damir Dokić napao novinara i vređao Engleze