Golmanski het-trik

Golmanski het-trik
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Bio je 10. septembar 2016. godine i tog sunčanog dana u okviru škotskog Čempionšipa, drugog ranga takmičenja, sastale su se ekipe Danfermlajna i Dandi Junajteda. I mnogi će se zapitati šta tu može biti zanimljivo, međutim upravo na ovoj utakmici dogodilo se nešto što se zaista retko viđa na travnatim terenima…
PENAL ZA DOMAĆINA BROJ 1: Nije prošlo ni deset minuta, a sudija Biton je procenio da je Aškroft fauliran u šesnaestercu gostiju i pokazao na belu tačku. Loptu je namestio Gavin Rajli, sačekao da se Kami Bel vrati na gol liniju posle protesta kod sudije, a onda sjajno izveo penal uputivši loptu u desnu stranu. Nije prošlo ni deset minuta, a sudija Biton je procenio da je Aškroft fauliran u šesnaestercu gostiju i pokazao na belu tačku. Loptu je namestio Gavin Rajli, sačekao da se Kami Bel vrati na gol liniju posle protesta kod sudije, a onda sjajno izveo penal uputivši loptu u desnu stranu. Međutim, Bel se sjajno bacio i podigao ruku odbranivši svoj gol po prvi put na ovoj utakmici i dobio zaslužene čestitke od saigrača.Međutim, Bel se sjajno bacio i podigao ruku odbranivši svoj gol po prvi put na ovoj utakmici i dobio zaslužene čestitke od saigrača. Nakon jedanaesterca gosti su se brzo konsolidovali i golom Mareja poveli u 21. minutu.
PENAL ZA DOMAĆINA BROJ 2: Domaći pokušavaju da poravnaju rezultat i u žaru borbe u 26. minutu Van Der Strujk obara Nikija Klarka što sudija ponovo procenjuje kao jedanaesterac. Klark uprkos nepisanom pravilu da igrač nad kojim je napravljen faul ne bi trebalo da izvodi penal, uzima loptu i stavlja je na “kreč”. A nije trebalo… Šutirao je u levu stranu, ali Kami Bel kao da je bio vidovit toga dana. Opet se bacio u pravu stranu i sa dve ruke sprečava da lopta završi iza njegovih leđa. Svi prisutni na utakmici prosto nisu mogli da veruju da je momak upravo odbranio drugi penal u 10 minuta. Ali to nikako nije bilo sve od Bela…
PENAL ZA DOMAĆINA BROJ 3: Gostima se baš nije dalo da postignu gol, ali nisu gubili nadu, nastavili su da napadaju i novu šansu dobili su već posle nekoliko minuta, tačnije u 32. minutu. Pol Dikson izblokirao je Klarkov udarac rukom i za to dobio žuti karton, ali i stvorio gostima priliku da konačno iz trećeg pokušaja savladaju toga dana fenomenalnog Bela. Gostima se baš nije dalo da postignu gol, ali nisu gubili nadu, nastavili su da napadaju i novu šansu dobili su već posle nekoliko minuta, tačnije u 32. minutu. Pol Dikson izblokirao je Klarkov udarac rukom i za to dobio žuti karton, ali i stvorio gostima priliku da konačno iz trećeg pokušaja savladaju toga dana fenomenalnog Bela. Odgovornost je preuzeo Mekmilan, uhvatio veliki zalet i poslao loptu u levu stranu. Ali Bel nije imao nameru da ruši statistiku na utakmici i primi gol iz penala. Ponovo se odlično bacio i odbio loptu, ali ovoga puta nije bilo prilike da mu saigrači čestitaju, jer su odmah poveli kontru.Odgovornost je preuzeo Mekmilan, uhvatio veliki zalet i poslao loptu u levu stranu. Ali Kami Bel nije imao nameru da ruši statistiku na utakmici i primi gol iz penala. Ponovo se odlično bacio i odbio loptu, ali ovoga puta nije bilo prilike da mu saigrači čestitaju, jer su odmah poveli kontru.
Na kraju utakmice rezultat na semaforu bio je 1:3 a golman gostiju, heroj tima dobio je očekivano zvanje igrača utakmice, ali i na poklon loptu kojom se igrala utakmica, što je običaj da se radi u situaciji kada igrač postigne het-trik. U ovom slučaju bio je to “golmanski het-trik” kakav je malo ko od golmana uradio u istoriji fudbala, da za 20-ak minuta odbrani tri penala i to trojici različitih igrača.
Podsetite se neverovatnog događaja, golmanskog het-trika do tada malo poznatog golmana Dandi Junajteda, Kami Bela koji je nakon ove utakmice, bar jedno kratko vreme postao planetarna zvezda:

Prethodni tekstPredrag Danilović – Trojkaška „paljba“ i „obračun“ sa Spajk Lijem
Sledeći tekstSkandalozna pobeda Šumahera na trci u Austriji