Goran Ivanišević – Predaja zbog polomljenih reketa

Goran Ivanišević - Predaja zbog polomljenih reketa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Meč drugog kola na Samsung openu u Brajtonu iz 2000. godine između Gorana Ivaniševića i Hjung-Taik Lija ostaće zabeležen u teniskoj istoriji. Goran Ivanišević je na Samsung open u Brajtonu stigao sa reputacijom jednog od najzanimljivijih tenisera na svetu, razloga za to je bilo više nego dovoljno, odličan teniser sa perfektnim servisom, ali isto tako poznat po žustrom temperamentu i čestim promenama raspoloženja.
Goran Ivanišević je bio prinuđen da preda meč na turniru u Brajtonu, zbog toga što je polomio sve rekete koje je imao.U drugom kolu protiv Korejanca Hjung-Taik Lija nije trebalo da ima većih problema, ipak pokazalo se da je ovaj meč bio veoma zanimljiv. Ivanišević je dobro počeo meč, čuvao sigurno svoj servis i vodio većim delom prvog seta, ali je Li napravio brejk za 6:5. Iznerviran dobrom igrom Korejanca u tom gemu, Ivanišević je slomio reket i zaradio sudijsku opomenu. Li je nakon toga dobio svoj servis i time i prvi set sa 7:5. Goran se pribrao nakon gubitka prvog seta i drugi set nekako rešio u svoju korist u taj-brejku sa 8:6. U trećem setu su stvari opet krenule loše po Gorana. Nakon što je propustio dve brejk lopte pri rezultatu 1:1 i na kraju izgubio taj gem, stradao je i drugi reket. Korejanac je u sledećem gemu došao do dve brejk lopte, a Ivanišević je ponovo odreagovao lomljenjem reketa, polomio je svoj treći reket na meču i to posle samo 4 odigrana poena sa njim. Glavni sudija meča Geri Armstrong dodelio je novu opomenu Ivaniševiću, a samim tim poen i gem je pripao Liju, koji je na taj način poveo sa 3:1. Onda se desilo nešto neverovatno, sa veoma zabrinutim izrazom lica Ivanišević je prišao glavnom sudiji Geriju Armstrongu i tiho mu rekao: “Geri, nemam više reketa.” Armstrong mu je na to samo kratko odgovorio: “Šta da ti kažem?!“
Zbog nedostatka reketa Ivanišević je bio prinuđen da preda meč i tako je postao prvi, a za sada i jedini teniser koji je predao meč zbog toga što je polomio sve rekete koje je imao. Sudija je proglasio pobedu Korejanca, a Ivanišević je nakon meča izjavio: “Mogao bih da odem i kupim nove rekete, ali mi se sada čini da bih i njih polomio.“ Sudija Geri Armstrong posle meča je izjavio da nikada u svom životu nije video ovako nešto, a svetski mediji su u šali Ivaniševića prozvali “Ivan Grozni”.

Prethodni tekstMansinijeva majstorija u rimskom derbiju
Sledeći tekstMario Lemju – Pet golova na pet različitih načina