Grigor Dimitrov – Dva „nestvarna“ udarca

Grigor Dimitrov - Dva "nestvarna" udarca

17. oktobra 2014. godine u četvrtini finala ATP turnira u Stokholmu, Grigor Dimitrov je posle tri seta savladao Džeka Soka sa 2-1 i plasirao se u polufinale. Iako je Sok dobio prvi set, Dimitrov je od tog trenutka zaigrao puno bolje i može se reći da je u naredna dva seta rutinski slavio. Bio bi ovaj meč brzo zaboravljen da nije bilo dva uzastopna poena u drugom setu, koji su oduševili tenisku javnost.
Pri rezultatu 2:2 i 30:0, na servis Bugarina, Grigor Dimitrov je pogodio odličan prvi servis po širini, ali je usledio ništa manje odličan ritern Soka, koji poslao loptu vrlo duboko pravo pred noge Dimitrova. Nije imao puno vremena Bugarin da odreaguje, ali je ipak to uradio na maestralan i vrlo atraktivan način, tako što je postavio reket iza leđa i potom poslao loptu u nebranjeni deo polja protivnika. Bio je to veoma atraktivan udarac Dimitrova, kakav se retko viđa u zvaničnim mečevima i koji je definitivno oduševio publiku u Stokholmu. Ipak, tu nije bio kraj, već u narednom poenu viđen je novi spektakularan potez Bugarina…

Grigor Dimitrov odigrao je dva fantastična udarca na meču protiv Džeka Soka.
Grigor Dimitrov odigrao je dva fantastična udarca na meču protiv Džeka Soka.

Pošto je promašio prvi servis, Dimitrov pogađa sasvim solidan plasirani drugi, a Džek Sok opet odlično riternira i šalje loptu jako i duboko u polje Bugarina, slično kao u poenu ranije. Grigor Dimitrov opet maestralno reaguje, ali ovog puta postavlja reket između nogu i iz skoka uspeva da odigra fenomenalan udarac kojim osvaja poen. Publika je opet bila oduševljena, a dok je Bugarin proslavljao svoja dva fantastična poteza, Džek Sok je prešao na suprotnu stranu mreže, kako bi čestitao Dimitrovu na odigranim udarcima u prethodna dva poena.
Bila su to dva fantastična poteza koje je izveo Grigor Dimitrov i koji su završili u mnogim sportskim vestima širom planete, ali i oduševili brojne teniske fanove. Kako su izgledali ovi potezi Dimitrova, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRikardo Lukareli – Veliki promašaj
Sledeći tekstAndrej Kirilenko – „Tri ipo“ „banane“ Kobiju za manje od 90 sekundi