Hitac kuglom američke atletičarke u fotografa

Hitac kuglom američke atletičarke u fotografa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Posao sportskog fotografa je jedno od zanimanja koje bi mnogima delovalo vrlo primamljivo. Stojite u prvim redovima na važnim sportskim događajima i čekate trenutak da ovekovečite situaciju koju većina ljubitelja sporta nikada neće zaboraviti. I šta tu može da pođe naopako?! Odgovor na to pitanje saznao je američki fotograf Viktor Sejler, koji je tokom Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2016. godine zadobio povredu, kada ga je ni manje ni više pogodila kugla posle hica jedne atletičarke.
Bila je u toku treća disciplina petoboja na Svetskom prvenstvu u Portlandu 2016. godine, kada je po drugi put u krug za bacanje kugle stala vrlo talentovana američka višebojka Kendil Vilijams. Može se reći da je to jedna od slabijih disciplina ove višebojke, koja je svoj veliki talenat za atletiku pokazala 2014. godine osvojivši zlato na Svetskom juniorskom prvenstvu i to u disciplini 100 metara sa preponama. Ipak, Vilijamsova se na početku seniorske karijere odlučila da se isključivo posveti višeboju i da u njemu pokuša da ostvari zapaženije rezultate. Ušavši u krug za bacanje kugle, Vilijamsova svakako nije očekivala da će ostvariti neki sjajan rezultat, ali sigurno nije očekivala ni ono što će joj se dogoditi. Posle koraka izbacila je Kendel iz ruke četiri kilograma tešku kuglu, ali je ona umesto u predviđeni prostor, otišla vrlo kratko i na stranu, pogodivši u nogu fotografa Viktora Sejlera, koji je čučao pored prostora za dolazak kugle i čekao da svojim aparatom slika petobojke tokom discipline bacanje kugle. Nesrećni fotograf je odmah pošto je dobio udarac kugle “zakukao”, da bi se potom i preturio i završio na zemlji. Za to vreme Vilijamsova se smejala svemu što se dešavalo posle njenog hica. Ipak, posle nekog vremena Sejler je uspeo da ustane i da nastavi da radi svoj posao, prošavši na svu sreću bez ozbiljnijih povreda.Veliko takmičenje na kom je debitovala u seniorskoj konkurenciji bilo je planetarno prvenstvo u dvorani u Portlandu, a iako je posle prve dve discipline u plasmanu stajala sasvim dobro, tada se dogodio već pomenuti incident, koji je svakako obeležio njen debi u seniorskoj konkurenciji na velikim takmičenjima.
Ušavši u krug za bacanje kugle, Vilijamsova svakako nije očekivala da će ostvariti neki sjajan rezultat, ali sigurno nije očekivala ni ono što će joj se dogoditi. Posle koraka izbacila je Kendil iz ruke četiri kilograma tešku kuglu, ali je ona umesto u predviđeni prostor, otišla vrlo kratko i na stranu, pogodivši u nogu fotografa Viktora Sejlera, koji je čučao pored prostora za dolazak kugle i čekao da svojim aparatom slika petobojke tokom discipline bacanje kugle. Nesrećni fotograf je odmah pošto je dobio udarac kugle “zakukao”, da bi se potom i preturio i završio na zemlji. Za to vreme Vilijamsova se smejala svemu što se dešavalo posle njenog hica. Ipak, posle nekog vremena Sejler je uspeo da ustane i da nastavi da radi svoj posao, prošavši na svu sreću bez ozbiljnijih povreda.
Kako je izgledao za Viktora Sejlera vrlo bolni, a za neke druge i komični trenutak, kada ga je američka atletičarka Kendil Vilijams pogodila kuglom, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMario Baloteli – Razmena dresova na poluvremenu kojom je navukao gnev navijača
Sledeći tekstStiven Džerard – „Naučen sam da ih prezirem…“