Jeziva povreda Pola Džordža

Jeziva povreda Pola Džordža
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

1. avgusta 2014. godine na prijateljskom susretu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji, u Las Vegasu sastali su se američke reprezentativci podeljeni u dva tima. Meč „plavih“ i „belih“ koji se odigravao u gradu „poroka“ trebalo je da posluži za uigravanje američkog tima, ali i kao prilika da publika u Las Vegasu pozdravi američke reprezentativce, ali je nažalost umesto toga ostao upamćen po izuzetno teškoj povredi tada jednog od najboljih američkih košarkaša i zvezde Indijana Pejsersa, Pola Džordža.
U poslednjoj četvrtini, pri vođstvu „belih“ od 81:71, Pol Džordž je pokušao da spreči Džejmsa Hardena da poentira u kontranapadu svoje ekipe i onda je u pokušaju da izblokira popularnog „Bradonju“ prilikom doskoka udario u konstrukciju koša. Desna noga mu se prilikom tog udarca totalno okrenula, pa se odmah videlo da će povreda osim što izgleda jezivo, imati i velike posledice po Džordža. Videvši šta se dešava selektor Amerikanaca Majk Kžiževski odmah je odlučio da prekine taj trening meč. Roditelji igrači odmah su došli na parket, gde su tešili svog sina dok je ovaj čekao nosila, koja su trebala da ga odvezu sa parketa pravo u bolnicu. Pirzor je bio zaista jeziv, navijači u dvorani u šoku su sklanjali pogled sa parketa, dok su se igrači na terenu zajedno pomolili za Džordža. Iako je većina igrača delovala potpuno izgubljena i u najmanju ruku zbunjena dešavanjima, medijima je najinteresantniji bio šok koji je doživela tadašnja zvezda Kavalirsa Kajri Irving, koji je dugo posle incidenta potpuno potrešen viđenim plakao kraj parketa u zagrljaju svog oca.

Američki košarkaši bili su u potpunom šoku zbog jezive povrede koju je doživeo Pol Džordž.

Ubrzo posle incidenta Pol Džordž je uz ovacije sa tribina iznesen iz dvorane, a potom i prebačen u bolnicu gde je hitno operisan. Tada se saznala i težina njegove povrede, pošto su lekari zvanično saopštili da je Pol Džordž doživeo dvostruki prelom desne potkolenice. „Mi smo uz Džordža, njegovi roditelji su sa njim kao i ljudi iz Indijane. Tako i treba da bude. Molim vas za strpljenje!“ – rekao je novinarima odmah posle povrede Džordža selektor Kžiževski. Ubrzo pošto je uspešno operisan javnosti, koja je i dalje bila u šoku povredom koju je doživeo, obratio se objavom na društvenim mrežama i sam Pol Džordž: „Hvala svima na podršci. Biću dobro i vratiti se bolji!“ – pisalo je u tom kratkom „saopštenju za javnost“ Pola Džordža.
U februaru naredne godine Pol Džordž se vratio treninzima, a prvi zvanični meč odigrao je malo više od devet meseci pošto je doživeo tešku povredu, 5. aprila 2015. godine kada se Indijana sastala sa Majamijem. Iako su mnogi sumnjali u to, Pol Džordž je uspeo potpuno da se oporavi i da se vrati na košarkaški nivo na kome je bio pre teške povrede doživene u Las Vegasu. Kako je izgledala jedna od jezivijih sportskih povreda, koja je na više meseci udaljila Pola Džordža od parketa, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama. Upozoravamo vas da je snimak uznemirujući i da nije za one sa slabim stomakom.  

Prethodni tekstFergusonova lekcija Solskjeru – “Mi u Mančesteru ne pobeđujemo na taj način!”
Sledeći tekstKada je Veselin Vuković opleo po srpskim rukometašima – „Pizd***** jedne!“