Kad „anonimus“ brutalno nokautira Roj Džonsa

Kad
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Roj Džons je devedesetih godina prošlog veka važio za jednog od najboljih boksera na planeti, a svakako najboljeg poluteškaša na svetu, ali je sav svoj teško stečeni ugled počeo da “rasprodaje” u 21. veku, boreći se pod “stare dane” protiv “anonimnih” boksera. Tako je u decembru 2015. godine odlučio da u Moskvi boksuje protiv Enca Makarinelija, za koga bokserski svet skoro da nije čuo do te borbe, ali pored toga što je šokirao publiku izborom protivnika, još šokantnije za ljubitelje “plemenite veštine” bilo je da vide sredinom četvrte runde tog meča, kako legendarni Roj Džons pada kao “klada” od udarca boksera, koji je tako sa 35 godina postao sportska vest dana i doživeo da se i za njega čuje širom planete.
Bio je to prvi meč Roj Džonsa od kako se odlučio da postane ruski državljanin, a publika u “VTB Areni” u Moskvi je sa oduševljenjem dočekala svog novog zemljaka. Iako je Džons tada već imao punih 46 godina, očekivalo se da ipak neće imati pretežak posao protiv Velšanina Enca Makarinelija. Ipak, već u prve tri runde borbe videlo se da očekivanja nisu baš najrealnija i da nekadašnji veliki šampion nije ni senka boksera kakav je nekad bio, ali je do tada bio potpuno ravnopravan protivnik više od 10 godina mlađem suparniku. A onda u četvrtoj rundi potpuni šok…

To je bio definitivni početak kraja borbe, jer se Makarineli tada kao uragan “stuštio” ka Džonsu i posle serije razornih udaraca, desnim krošeom šalje novopečenog Rusa na pod, koji poput sveće pada “na glavu” na “patos”, a sudiji Ingu Barabasu je ostalo samo da konstantuje kraj borbe.
Enco Makarineli je na iznenađenje mnogih nokautirao Roj Džonsa.

Sredinom te runde Makarineli plasira silovit aperkat u lice Džonsa, koji od primljenog udarca završava na podu. Ipak, brzo se Roj Džons pridiže, sa osmehom na licu prati brojanje sudije i kao da pokušava da pokaže svima da uopšte nije uzdrman. Sudija Barabas “veruje” Džonsu i dozvoljava nastavak borbe, a Makarineli odmah po nastavku šalje još jedan aperkat u Rojevu glavu, koji je dodatno uzdrmao nekadašnjeg šampiona. To je bio definitivni početak kraja borbe, jer se Makarineli tada kao uragan “stuštio” ka Džonsu i posle serije razornih udaraca, desnim krošeom šalje novopečenog Rusa na pod, koji poput sveće pada “na glavu” na “patos”, a sudiji Ingu Barabasu je ostalo samo da konstantuje kraj borbe.
Harizmatični bokser, koji je bio sportski idol generacijama devedesetih godina prošlog veka i pored toga što su mu ovakve borbe štetile zdravlju i karijeri, nije želeo da posle teškog poraza od Makarinelija “okači rukavice o klin”, već je nastavio sa više ili manje uspeha da “izlazi na crtu” mlađim protivnicima. O Velašaninu Encu Makarineliju se do te borbe nije mnogo pisalo, a sigurno je i da se neće mnogo pisati i pričati o njemu u budućnosti. Šta više, da nije bilo borbe sa Džonsom teško da bi se za njega našlo mesta u bokserskoj istoriji. Ipak, nokaut protiv Roj Džonsa ga je učinio poznatim, a kako je izgledalo kad “anonimus” brutalno nokautira velikog šampiona, koji je već bio duboko u petoj deceniji života, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstBarselonini „klinci“ – Dobri fudbaleri i još bolji ljudi
Sledeći tekstStefan Levgren – Gol koji je rastužio Jugoslaviju