Kad biatlonka ne zna gde treba da gađa

Kad biatlonka ne zna gde treba da gađa
Kad biatlonka ne zna gde treba da gađa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Darija Domračeva je višestruka olimpijska šampionka, višestruka šampionka planete, kao i pobednica Svetskog kupa. Ipak, i oni koji ne vole toliko biatlon i zimske sportove zapamtiće je zbog jedne situacije koja se dogodila 2009. godine i koja je nasmejala sve koji su imali to zadovoljstvo da je pogledaju.

Biatlonski spektakl u Oberhofu

U nemačkom Oberhofu se svakog januara održavaju takmičenja u biatlonu. Ona kao po pravilu okupe mnogobrojnu publiku na tribinama. Tako je bilo i od 6. do 9. januara 2009. godine, kada je publika imala priliku da prisustvuje još jednom biatlonskom spektaklu, koji se završavao trkama u masovnom startu u obe konkurencije. Ispostaviće se da će baš trka u ženskoj konkurenciji u masovnom startu obeležiti celo takmičenje u Oberhofu te godine. I to po jednom detalju koji će završiti u mnogim sportskim vestima. Taj detalj postaće i deo mnogih kompilacija, gde će završiti zajedno i sa akcijom Koltsa, a koji za temu imaju smešnu stranu sporta…

Darija Domračeva uopšte nije shvatila da sledi gađanje u ležećem položaju.
Darija Domračeva uopšte nije shvatila da sledi gađanje u ležećem položaju.

Posle prvog gađanja na toj trci čelo karavana zaposela je Darija Domračeva. Ona je vrlo dobro trčala, a uz to je imala i stopostotan učinak na prvom gađanju. Zato je na strelište za drugo gađanje stigla ispred konkurentkinja, pa je stala na poziciju broj 1. Potom je skinula i napunila pušku i spremila se za gađanje u stojećem položaju…

Darija Domračeva pogrešila je stav

Dok je ona sve to radila, za njom su stizale konkurentkinje, koje su jedna za drugom radile isto što i Darija, ali u ležećem položaju. Beloruskinja je potpuno zaboravila da sledi gađanje u ležećem položaju. Bila je i toliko fokusirana na pušku i metu, da uopšte nije gledala oko sebe, pa nije primetila da ostale biatlonke leže.

Dariju Domarčevu je gađanje u pogrešnom stavu koštalo dobrog plasmana.
Dariju Domarčevu je gađanje u pogrešnom stavu koštalo dobrog plasmana.

Naravno, promašila je svih pet hitaca, a ni to što mete ne padaju je nije poremetilo i usporilo u gađanju. Tek po ispaljenom i poslednjom hicu i dok je vraćala pušku na leđa, pogledala je oko sebe i očigledno shvatila šta joj se dogodilo.

Nije jedini put

Treneri beloruske reprezentacije bili su u neverici zbog načina na koji je njihova glavna uzdanica ostala bez očekivanog dobrog plasmana. Ipak, i pored šoka, ona je svojom glupošću kakva gotovo da se ne viđa na biatlonu uspela i da im izmami osmeh na lice.
Zanimljivo je da se Dariji nešto slično dogodilo na istom mestu i godinu dana kasnije. Dogodilo joj se i na još jednom takmičenju, ali je ipak u tim situacijama malo ranije shvatila da je pogrešila. Najzagriženiji ljubitelji biatlona pamtiće Dariju Domračevu kao trostruku olimpijsku šampionku iz Sočija. Ipak, oni kojima zimski sportovi „nisu u krvi“, više će je pamtiti po događaju iz Oberhofa 2009. godine. Kako je izgledala situacija koja je jedna od najkomičnijih u istoriji biatlona, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstPutnik kroz vreme na Tajsonovom meču ili teorija zavere?
Sledeći tekstFrancuska – Senegal: Afrička senzacija na startu Mundijala 2002.