Kad biatlonka ne zna gde treba da gađa

Darija Domračeva je višestruka olimpijska šampionka, višestruka šampionka planete, kao i pobednica Svetskog kupa, ali će je i oni koji ne vole toliko biatlon i zimske sportove ipak zapamtiti zbog jedne situacije koja se dogodila 2009. godine i koja je nasmejala sve koji su imali to zadovoljstvo da je pogledaju.
U nemačkom Oberhofu se svakog januara održavaju takmičenja u biatlonu, koja po pravilu okupe mnogobrojnu publiku na tribinama. Tako je bilo i  od 6. do 9. januara 2009. godine, kada je publika imala priliku da prisustvuje još jednom biatlonskom spektaklu, koji se završavao trkama u masovnom startu u obe konkurencije. Ispostaviće se da će baš trka u ženskoj konkurenciji u masovnom startu obeležiti celo takmičenje u Oberhofu te godine Posle prvog gađanja na toj trci čelo karavana zaposela je Darija Domračeva, koja je dobro trčala, a uz to imala i stopostotan učinak na prvom gađanju. Zato je na strelište za drugo gađanje stigla ispred konkurentkinja, pa je stala na poziciju broj 1, da bi potom skinula i napunila pušku i spremila se za gađanje u stojećem položaju. Dok je ona sve to radila, za njom su stizale konkurentkinje, koje su jedna za drugom radile isto što i Darija, ali u ležećem položaju. Beloruskinja je potpuno zaboravila da sledi gađanje u ležećem položaju, a bila je toliko fokusirana na pušku i metu, da uopšte nije gledala oko sebe, pa nije primetila da ostale biatlonke leže. Naravno, promašila je svih pet hitaca, a ni to što mete ne padaju je nije poremetilo i usporilo u gađanju, pa je tek po ispaljenom i poslednjom hicu i dok je vraćala pušku na leđa, pogledala oko sebe i očigledno shvatila šta joj se dogodilo. Treneri beloruske reprezentacije bili su u neverici zbog načina na koji je njihova glavna uzdanica ostala bez očekivanog dobrog plasmana, ali i pored šoka, ona je svojom glupošću kakva gotovo da se ne viđa na biatlonu uspela i da im izmami osmeh na lice.i to po jednom detalju koji će završiti u mnogim sportskim vestima i koji će završiti na mnogim snimcima, koji za temu imaju smešnu stranu sporta.
Posle prvog gađanja na toj trci čelo karavana zaposela je Darija Domračeva, koja je dobro trčala, a uz to imala i stopostotan učinak na prvom gađanju. Zato je na strelište za drugo gađanje stigla ispred konkurentkinja, pa je stala na poziciju broj 1, da bi potom skinula i napunila pušku i spremila se za gađanje u stojećem položaju. Dok je ona sve to radila, za njom su stizale konkurentkinje, koje su jedna za drugom radile isto što i Darija, ali u ležećem položaju. Beloruskinja je potpuno zaboravila da sledi gađanje u ležećem položaju, a bila je toliko fokusirana na pušku i metu, da uopšte nije gledala oko sebe, pa nije primetila da ostale biatlonke leže. Naravno, promašila je svih pet hitaca, a ni to što mete ne padaju je nije poremetilo i usporilo u gađanju, pa je tek po ispaljenom i poslednjom hicu i dok je vraćala pušku na leđa, pogledala oko sebe i očigledno shvatila šta joj se dogodilo. Treneri beloruske reprezentacije bili su u neverici zbog načina na koji je njihova glavna uzdanica ostala bez očekivanog dobrog plasmana, ali i pored šoka, ona je svojom glupošću kakva gotovo da se ne viđa na biatlonu uspela i da im izmami osmeh na lice.
Zanimljivo je da se Dariji nešto slično dogodilo na istom mestu i godinu dana kasnije, kao i na još jednom takmičenju, ali je ipak u tim situacijama malo ranije shvatila da je pogrešila. Iako će je najzagriženiji ljubitelji biatlona pamtiti kao trostruku olimpijsku šampionku iz Sočija, oni kojima zimski sportovi nisu u krvi, više će je pamtiti po događaju iz Oberhofa 2009. godine, a kako je izgledala situacija koja je jedna od najkomičnijih u istoriji biatlona, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This