Kad je Toni Kukoč „ućutkao“ Redžija Milera

Kad je Toni Kukoč
Kad je Toni Kukoč "ućutkao" Redžija Milera
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Rivalstvo Čikago Bulsa i Indijana Pejsersa u poslednjoj deceniji prošlog veka bilo je veoma veliko. Mnogi od tih mečeva u kojima su uglavnom „Bikovi“ izlazili kao pobednici su za nezaborav, a verovatno se od svih duela odigranih tih godina najviše pamti onaj odigran 21. januara 1994. godine u Čikagu.
Bila je to prva sezona Bulsa posle prvog povlačenja Majkla Džordana, u kojoj su igrali bolje od očekivanog i do januarskog meča sa Pejsersima su imali skor od 26 pobeda i 11 poraza i bili u samom vrhu Istočne konferencije. Sa druge strane Indijana predvođena Redžijem Milerom, koji je zbog mnogih „prljavih“ duela sa Džordanom u Čikagu bio posebno omražen, nije baš igrala briljantnu sezonu i bila je na negativnom učinku. Ipak, to nikako nije uticalo da ovaj duel razočara publiku, naprotiv…

Skoti Pipen je bio taj koji je ubacivao loptu u igru i poslao je dalekometno dodavanje na suprotan kraj terena ka Kukoču, koji se našao u veoma teškoj situaciji. Ne samo da se Toni nalazio u raskoraku, ne samo da je morao odmah da šutira, već se i ispred njega nalazio igrač gostiju koji mu je dodatno otežavao poziciju. Ipak, Kukoč nije očajavao, uputio je šut ka košu iz „nemoguće“ pozicije, a lopta je uz pomoć table prošla kroz obruč. Na taj način Bulsi su dobili derbi sa Pejsersima, ruki Toni Kukoč je postao novi junak košarkaške publike u Čikagu, a Redži Miler je samo spustio glavu i gledajući u parket krenuo da izlazi iz hale, praćen likovanjem domaćih navijača, koji su uživali u svojoj „osveti“.
Toni Kukoč je u sezoni 1993/1994 igrao svoju ruki sezonu u dresu Čikago Bulsa.

Bio je to vrlo neizvestan meč, u kome su Pejsersi pri nerešenom rezultatu imali „poslednji“ napad na susretu. Odigrali su napad za Redžija Milera (a za koga drugog?!), koji je izašao iz bloka i sa oko pet metara od koša bez koske poslao loptu kroz obruč i svojim 25. poenom na susretu doneo gostima dva poena prednosti na 0,8 sekundi do kraja susreta. Popularni „Kiler“ je tada došao do centra terena i pred navijačima koji ga ne podnose poklonio se, želeći na taj način da dodatno sipa „so na ranu“ domaćoj publici, koja ga je već zasula zvižducima. Ipak, susret još nije bio završen, iako je ostalo veoma malo vremena do poslednjeg zvuka sirene. Fil Džekson je zatražio tajm-aut posle koga će preneti loptu na centar terena, ali je i nacrtao akciju koju njegovi igrači treba da odigraju, a u kojoj je na iznenađenje mnogih loptu u ruke dao novajliji iz Hrvatske, Toniju Kukoču…

Kad je Toni Kukoč "ućutkao" Redžija Milera
Toni Kukoč je svojim pogotkom „ućutkao“ Redžija Milera.

Skoti Pipen je bio taj koji je ubacivao loptu u igru i poslao je dalekometno dodavanje na suprotan kraj terena ka Kukoču, koji se našao u veoma teškoj situaciji. Ne samo da se Toni nalazio u raskoraku, ne samo da je morao odmah da šutira, već se i ispred njega nalazio igrač gostiju koji mu je dodatno otežavao poziciju. Ipak, Kukoč nije očajavao, uputio je šut ka košu iz „nemoguće“ pozicije, a lopta je uz pomoć table prošla kroz obruč. Na taj način Bulsi su dobili derbi sa Pejsersima, ruki Toni Kukoč je postao novi junak košarkaške publike u Čikagu, a Redži Miler je samo spustio glavu i gledajući u parket krenuo da izlazi iz hale, praćen likovanjem domaćih navijača, koji su uživali u svojoj „osveti“. Zanimljivo je da su Bulsi kasnije tokom sezone slavili u Indijani, a da je Skoti Pipen, u odsustvu Džordana najveća zvezda Čikaga, truijumf proslavio tako što se poklanjao domaćoj pubilici, želevši tako još jednom da podseti sve na po mnogima nesportski potez Milera u Čikagu.
Kako je izgledao Milerov pogodak i provociranje publike u Čikagu, ali i odgovor Tonija Kukoča, posle koga je Redži pognute glave napustio parket, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je Brus Bouven „Maj-gerijem“ nokautirao Volija Ščerbijaka
Sledeći tekstSiniša Mihajlović – Takmičenje na krovu zgrade