Kad navijač prošeta stazom tokom trke Formule 1

Kad navijač prošeta stazom tokom trke Formule 1
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Trku šampionata Formule 1 iz 2015. godine, koja se održavala u Singapuru, potpuno je rezultatski obeležio Sebastijan Fetel, koji je od starta trke dominirao i na kraju došao do trijumfa. Ipak, da njegov trijumf padne u drugi plan, pobrinuo se jedan “ludak” iz publike, koji je odlučio da tokom trke opušteno prošeta stazom, dok pored njega brzinom i preko 300 kilometara na sat prolaze bolidi najpoznatijeg auto-moto takmičenja.
U 37. krugu trke u Singapuru, koja je bila poprilično mirna, najednom je stiglo obaveštenje za sve gledaoce da na stazu izlazi sejfti-kar. U prvi mah gotovo da nikome nije bilo jasno šta se dešava i zašto je na stazu izvedeno sigurnosno vozilo, pošto nije došlo niti do jednog incidenta na stazi, ali onda kada su kamermani “uhvatili” neželjenog gosta na stazi, postalo je svima jasno šta se dešava. Naime, jedan neimenovani britanski navijač je nekako i pored obezbeđenja preskočio zaštitnu ogradu i odeven u šorc i majicu, odlučio da potpuno opušteno prošeta malo stazom, dok je u toku trke “letećeg cirkusa”. Kad navijač prošeta stazom tokom trke Formule 1 fbPošto je prošetao nekih 10-20 metara, potpuno mirno kao što je i šetao, preskočio je ogradu i bez ikakve nervoza otišao sa staze, kao da se ništa nije dogodilo.
Naravno, njegovo prisustvo izazvalo je pometnju na stazi, mnogi vozači u prvi mah nisu mogli da veruju šta se dešava, a prvi je reagovao Sebastijan Fetel, koji je u komunikaciji sa svojom ekipom čim je primetio “gosta” na stazi glasno poručio: “Čovek je na stazi!” Posle trke, kada je upitan o incidentu koji se dogodio u 37. krugu i koji je po novinarima njemu odgovarao, “Seb” je prokomentarisao: “Hvala gospodinu koji je uskočio na stazu, cenim njegovu pomoć u ovoj trci.” – kroz sarkastičan osmeh je odgovorio Fetel i tako jasno pokazao šta misli o tvrdnji novinara.
Zanimljivo da je samo nekoliko trka ranije jedan gledalac i tokom trke u Kini rešio da izađe na stazu, pa je ponavljanje incidenta šokiralo sve ljubitelje Formule 1. Policija iz Singapura je ubrzo pošto je trka okončana objavila da je uhapsila momka od 27 godina zbog upada na stazu tokom trke, pa je tako ovaj “hrabri” mladić na kraju završio iza rešetaka.
Kako je izgledao jedan od bizarnijih incidenata tokom trka Formule 1, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSenad Lupić – Gol Zvezdi kojim je Borac iz Banjaluke postao jedini drugoligaš osvajač Kupa Maršala Tita
Sledeći tekstKada je Karl Meloun „patosirao“ Dejvida Robinsona