Kad neobavešteni novinar čestita na porazu

Novinari i sportisti često dolaze u sukobe najčešće iz razloga, jer ovi prvi beskrupulozno jure za senzacijom, postavljaju provokativna pitanja i ne biraju sredstva kako bi dobili svoju priču. Sportisti sa druge strane nisu uvek raspoloženi za davanje izjava, a naročito su “alergični” na neumesna ili „glupa“ pitanja, posebno onih novinara koji nisu upućeni u njihov rad. Takva jedna situacija desila se na konferenciji za štampu u Francuskoj 2014. godine, gde je jedan od novinara pokazao svoju neprofesionalnost i propisno iznervirao takmičara posle meča.
Nikola Mau nije se dobro proveo u 1. kolu Rolan Garosa te godine. Francuz je pred domaćom publikom izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina u četiri seta. Bilo je to veliko razočaranje za Maua, pa se na konferenciji za štampu pojavio vidno neraspoložen, a da mu doda „so na ranu“ potrudio se jedan od novinara prisutnih u sali, koji očigledno nije bio dobro obavešten.

Nikola Mau je bio šokiran novinarskim čestitanjem posle poraza.
Nikola Mau je bio šokiran novinarskim čestitanjem posle poraza.

Prva reč koju je izgovorio iznenadilo je gotovo sve prisutne a najviše samog tenisera koji u prvi mah nije mogao da veruje šta upravo čuje: „Čestitam vam!“- rekao je novinar Mauu na engleskom jeziku. Ovaj ga je zbunjeno pogledao pa mu je odgovorio: „Čestitate mi? Pa izgubio sam meč…“ „A, izgubili ste? Ok, šta se dogodilo tamo?“ – nastavio je novinar, a u prostoriji je nastala neugodna tišina koju je sve zbunjeniji francuski teniser „razbio“.
„Čekajte malo, jeste li vi ozbiljni? Jeste li uopšte gledali meč?“ – pitao je francuski teniser novinara. „Nisam gledao meč, ali rekli su mi da ste pobedili. Žao mi je.“ – odgovorio je novinar, koji je ili zalutao na konferenciju ili su ga kolege namerno nasamarile i rekle mu pogrešan rezultat kako bi postao hit na internetu. Ipak, Nikola Mau je smatrao da je bilo dosta svega i nikako mu nije bilo ni malo smešno. „Od sada samo pitanja na francuskom, molim.“ – rekao je pokunjeno.
Podsetite se ove neverovatno i komične situacije sa Rolan Garosa 2014. godine.

Prethodni tekstKada je Alen Ajverson „polomio zglobove“ Antoniju Danijelsu
Sledeći tekstKada je na desetine milona ljudi plakalo zbog Liu Ksijanga