Kad neobavešteni novinar čestita na porazu

Kad neobavešteni novinar čestita na porazu

Novinari i sportisti često dolaze u sukobe najčešće iz razloga, jer ovi prvi beskrupulozno jure za senzacijom, postavljaju provokativna pitanja i ne biraju sredstva kako bi dobili svoju priču. Sportisti sa druge strane nisu uvek raspoloženi za davanje izjava, a naročito su “alergični” na neumesna ili „glupa“ pitanja, posebno onih novinara koji nisu upućeni u njihov rad. Takva jedna situacija desila se na konferenciji za štampu u Francuskoj 2014. godine, gde je jedan od novinara pokazao svoju neprofesionalnost i propisno iznervirao takmičara posle meča.
Nikola Mau nije se dobro proveo u 1. kolu Rolan Garosa te godine. Francuz je pred domaćom publikom izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina u četiri seta. Bilo je to veliko razočaranje za Maua, pa se na konferenciji za štampu pojavio vidno neraspoložen, a da mu doda „so na ranu“ potrudio se jedan od novinara prisutnih u sali, Nikola Mau nije se dobro proveo u 1. kolu Rolan Garosa te godine. Francuz je pred domaćom publikom izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina u četiri seta. Bilo je to veliko razočaranje za Maua, pa se na konferenciji za štampu pojavio vidno neraspoložen, a da mu doda "so na ranu" potrudio se jedan od novinara prisutnih u sali koji očigledno nije bio dobro obavešten. Prva reč koju je izgovorio iznenadilo je gotovo sve prisutne a najviše samog tenisera koji u prvi mah nije mogao da veruje šta upravo čuje: "Čestitam vam!"- rekao je novinar Mauu na engleskom jeziku. Ovaj ga je zbunjeno pogledao pa mu je odgovorio: "Čestitate mi? Pa izgubio sam meč…" "A, izgubili ste? Ok, šta se dogodilo tamo?" - nastavio je novinarkoji očigledno nije bio dobro obavešten. Prva reč koju je izgovorio iznenadilo je gotovo sve prisutne a najviše samog tenisera koji u prvi mah nije mogao da veruje šta upravo čuje:
„Čestitam vam!“- rekao je novinar Mauu na engleskom jeziku. Ovaj ga je zbunjeno pogledao pa mu je odgovorio: „Čestitate mi? Pa izgubio sam meč…“ „A, izgubili ste? Ok, šta se dogodilo tamo?“ – nastavio je novinar, a u prostoriji je nastala neugodna tišina koju je sve zbunjeniji francuski teniser „razbio“.
„Čekajte malo, jeste li vi ozbiljni? Jeste li uopšte gledali meč?“ – pitao je francuski teniser novinara. „Nisam gledao meč, ali rekli su mi da ste pobedili. Žao mi je.“ – odgovorio je novinar, koji je ili zalutao na konferenciju ili su ga kolege namerno nasamarile i rekle mu pogrešan rezultat kako bi postao hit na internetu. Ipak Mauu je bilo dosta svega i nije mu bilo ni malo smešno. „Od sada samo pitanja na francuskom, molim.“ – rekao je pokunjeno.
Podsetite se ove neverovatno i komične situacije sa Rolan Garosa 2014. godine.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This