Kad rukometni golman postigne gol nogom

Da je neko rekao tadašnjem golmanu rukometaša Ivrija Fransoi-Havijeru Šaponu samo dan pre utakmice sa Šamberijem u oktobru 2013. godine, da će posle tog meča završiti u skoro svim sportskim vestima širom planete, sigurno mu ne bi verovao, a možda bi i pomislio da taj ko tvrdi tako nešto nije “čist”. Ipak, jedna intervencija na tom susretu, bila je dovoljna da ovaj malo poznati rukometni golman postane hit u sportskom svetu.
Igrao se dvanaesti minut prvog poluvremena, kada su gosti iz Šamberija odlično izigrali odbranu domaćeg Ivrija i došli preko svog pivotmena do zicer pozicije na 6 metara. Ipak, tada golman domaćih Fransoa-Havijer Šapon sjajnom intervencijom nogom zaustavlja udarac gostujućeg pivotmena, a lopta od siline udarca odlazi skoro do vrha dvorane. Iako se dešava da posle intervencije golmana lopta ode visoko i daleko, niko se nije nadao da će od noge Šapona lopta tako jako da se odbije, da će preleteti ceo teren i zatresti protivničku mrežu!

Igrao se dvanaesti minut prvog poluvremena, kada su gosti iz Šamberija odlično izigrali odbranu domaćeg Ivrija i došli preko svog pivotmena do zicer pozicije na 6 metara. Ipak, tada golman domaćih Fransoa Havijer Šapon sjajnom intervencijom nogom zaustavlja udarac gostujućeg pivotmena, a lopta od siline udarca odlazi skoro do vrha dvorane. Iako se dešava da posle intervencije golmana lopta ode visoko i daleko, niko se nije nadao da će od noge Šapona lopta tako jako da se odbije, da će preleteti ceo teren i zatresti protivničku mrežu!
Fransoa-Havijer Šapon – Golman koji je postigao gol posle intervencije nogom.

Naime, golman Šamberija Maksim Dio stajao je izvan svog šesterca i mirno posmatrao napad svog tima, kada ga je lopta posle intervencije Šapona preletela i završila u golu koji je branio. Uzalud je Dio pokušao da se u trenutku kada je video da ga lopta preleće vrati na svoj gol i spreči ovaj neverovatan pogodak, za tako nešto bilo je već prekasno…
Fransoa-Havijer Šapon je celu svoju karijeru proveo u Ivriju, gde nekada i nije bio prvi golman. Za reprezentaciju Francuske nastupio je samo jednom i to u prijateljskom susretu. Ali je svojom odbranom nogom protiv Šamberija, kojom je i postigao gol, došao do toga da završi na mnogim televizijskim špicama i u gotovo svim sportskim vestima, o čemu mnoge njegove kolege mogu samo da sanjaju. Kako je izgledala intervencija kojom je Šapon zatresao protivničku mrežu, ali i postao sportska planetarna vest dana u oktobru 2013. godine, možete se podsetiti na snimku koji pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This