Kada je Alen Ajverson „polomio zglobove“ Antoniju Danijelsu

3. marta 2006. godine u Filadelfiji su gostovali Vašington Vizardsi. Bilo je to veče u kome su Seventisiksersi slavili sa 119:113, ali i koje je potpuno obeležio Alen Ajverson. „The Answer“ je postigao 47 poena i imao 12 asistencija, ali je meč ipak obeležio sjajnim krosover driblingom, koji su fanovi NBA lige proglasili za jedan od pet najboljih ikada viđenih na NBA parketima.
Početkom 21. veka uz Kobija Brajanta i Šekila O’Nila, Alen Ajverson je svakako bio najveća zvezda NBA lige. Svoje sjajne partije tih godina nažalost nije krunisao titulom, Igrala se poslednja četvrtina duela Seventisiksersa i Vizardsa, domaćini su bili u napadu u kome su saigrači odlučili da ostave Ajversona da igra jedan na jedan protiv Danijelsa. Alen je stao na liniju za tri poena, da bi potom krenuo u prodor na desnu stranu, a onda brzo protnuo loptu kroz noge i krenuo na levo, što je dovelo do toga da Danijels izgubi ravnotežu i skoro padne, ali tu nije bio kraj... Ajverson pravi još jedan brzi dribling na desnu stranu, što Danijelsa koji je polako pokušavao da se pridigne, dodatno poremećuje i završava na zadnjici. „The Answer“ potom lagano prolazi do samog obruča i polaže loptu u koš za povećanje vođstva svog tima, ali i ovacije navijača u Filadelfiji.ali to uopšte nije umanjilo njegovu popularnost kod navijača. Osim po sjajnim partijama i priznanjima koja je osvajao, fanovi košarke najviše ga pamte po neverovatnim krosover driblinzima, a jedan od najboljih svojih „plesova“ po parketu Alen je izveo početkom marta 2006. godine, kada mu je žrtva bio Antonio Danijels.
Igrala se poslednja četvrtina duela Seventisiksersa i Vizardsa, domaćini su bili u napadu u kome su saigrači odlučili da ostave Ajversona da igra jedan na jedan protiv Danijelsa. Alen je stao na liniju za tri poena, da bi potom krenuo u prodor na desnu stranu, a onda brzo protnuo loptu kroz noge i krenuo na levo, što je dovelo do toga da Danijels izgubi ravnotežu i skoro padne, ali tu nije bio kraj… Ajverson pravi još jedan brzi dribling na desnu stranu, što Danijelsa koji je polako pokušavao da se pridigne, dodatno poremećuje i završava na zadnjici. „The Answer“ potom lagano prolazi do samog obruča i polaže loptu u koš za povećanje vođstva svog tima, ali i ovacije navijača u Filadelfiji.
Danijelsu se nije svidelo „ponižnjenje“ koje je doživeo u toj akciji, pa je samo nekoliko minuta kasnije pokušao da se „osveti“ Ajversonu. Sjajno je isfintirao u jednoj situaciji Alena, koji je baš kao Danijels nešto ranije tokom te četvrtine završio na parketu, ali je Antonio potom svoj prodor završio vrlo lošim polaganjem, pa je umesto „osvete“ dobio nove podsemehe domaćih navijača, iako je nekoliko sekundi ranije sjajno isfintirao njihovog ljubimca.
Kako je izgledalo popularno „lomljenje zglobova“ Antoniju Danijelsu od strane Alena Ajversona, koje se smatra jednim od najboljih takvih poteza u istoriji NBA lige, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This