Kada je Denilson poslao Pujola „kod kiropraktičara“

Kada je Denilson poslao Pujola
Kada je Denilson poslao Pujola "kod kiropraktičara"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Denilson de Oliveira Arauho debitovao je za ekipu Sao Paola već sa 17 godina, a za reprezentaciju Brazila, i to možda onu najjaču sa Kafuom, Ronaldom, Dungom, Bebetom i ostalim legendama, već sa 20. Dovoljno je samo ovo da bi se zaključilo o kakvom se talentu radilo. Ali mnoge je iznenadilo kada je takav potencijal potpisao za Betis iz Sevilje 1998. godine. Betis je za njegovu slobodu uplatio tada neverovatnih 21,5 miliona funti i učinio ga najskupljim igračem na planeti.

Od Denilsona se mnogo više očekivalo

Denilson je zaista bio „nebrušeni dijamant“. Bio je jedan od najbržih igrača na svetu. Imao je dribling, dobar pregled igre… ali čini se da nikada nije zablistao onoliko koliko se od njega očekivalo. Većina klubova u kojima je igrao pamtiće ga kao veliki transfer promašaj, a podatak da je u 332 profesionalna nastupa postigao tek 31 gol dovoljno govori o tome i pored činjenice da nije igrao klasičnog napadača. Promenio je više od 10 klubova, dok mu je karijera svaki put silazila na sve niže „grane“. Tokom 2000. godine je kratko pozajmljen Flamengu. Da bi 2005. godine njegov ugovor otkupio Bordo. Tu se zadržao jednu sezonu. Onda je otišao u Aziju, gde je jednu sezonu nastupao za Al Nasr. Potom idu kratke avanture u Dalasu, Palmeirasu, Itumbiari, Hai Pongu i Nea Kavali – gde je bez upisanog nastupa okončao aktivno igranje fudbala 2010. godine…

Denilson je briljirao na meču protiv Barselone.
Denilson je briljirao na meču protiv Barselone.

Ipak, mnogima je pomalo u magli ostalo malo „magije“ koju je ovaj Brazilac itekako umeo da pokaže. Za Denilsona se govorilo da je izmislio čuvenu „biciklicu“ koju su posle koristili na terenu gotovo svi fudbalski asovi, a 61 nastup za reprezentaciju Brazila, kao i titula sa Svetskog kupa 2002. godine, dovoljan je dokaz da se radilo o kvalitetnom igraču. Mnogi se na pomen Denilsona prvo sete one čuvene Betisove utakmice protiv Barselone iz sezone 2001/02. Tada je legendarnog Pujola „poslao po burek“…

Denilson je maestralno predriblao Pujola

Izdominirao je Denilson u toj utakmici. Pokazao je lepezu svojih poteza i pomogao svom timu da uzme bodove velikoj Barseloni. Kako je te večeti „maltretirao“ odbranu najbolje se videlo kada je u jednom naletu po levoj strani naleteo na Pujola. U punom trku je loptu proturio iza leđa, dok je legendarni kapiten Barselone „veslao“ rukama i klizao se po travi. Nije znao Pujol šta ga je upravo snašlo. Bio je to veličanstven potez.
Šteta što igrač takvog kalibra nije uspeo da pokaze svoj pun potencijal i postane legenda kao što je to obećavao u mladosti. Podsetite se samo jednog poteza po kome ćemo pamtiti ovog sjajnog Brazilca, jer svako ko uspe da „ponizi“ jednog Pujola zaslužuje aplauze:

Prethodni tekstKada je Duško Vujošević tražio od igrača Partizana da aplaudiraju igračima Zvezde
Sledeći tekstDžejson Vilijams – Fantastičan košarkaški „lažnjak“