Kada je Džejson Vilijams spektakularnom asistencijom „zasenio“ Divčevu „bananu“

Kada je Džejson Vilijams spektakularnom asistencijom „zasenio“ Divčevu „bananu“ fb

U prvoj rundi NBA plej-ofa 2000. godine Los Aneđeles Lejkersi su posle 5 mečeva sa 3-2 savladali Sakramento Kingse. Bila je to prva neizvesna plej-of serija dva tima, koji će narednih godina voditi antologijske duele. U tih pet mečeva viđeno je i dosta dobrih poteza, a mi se danas podsećamo jednog iz trećeg susreta, u kome su u glavnoj ulozi bili Džejson Vilijams i Vlade Divac.
Igrala se treća četvrtina duela u „Arko Areni“ u Sakramentu, gosti su imali blago vođstvo i napad u kome je plejmeker Ron Harper prošao pored Džejsona Vilijamsa i Krisa Vebera, ali je potom njegov pokušaj polaganja „bananom“ zaustavio Vlade Divac. Igrala se treća četvrtina duela u „Arko Areni“ u Sakramentu, gosti su imali blago vođstvo i napad u kome je plejmeker Ron Harper prošao pored Džejsona Vilijamsa i Krisa Vebera, ali je potom njegov pokušaj polaganja „bananom“ zaustavio Vlade Divac. Lopta se tada odbila u ruke Džejsona Vilijamsa, koji je odmah pokrenuo kontranapad svog tima. Kingsi su se vrlo brzo našli pred protivničkim košem u poziciji 4 na 2, koju su verovatno mogli da reše vrlo jednostavno, ali sa „Belom čokoladom“ Džejsonom Vilijamsom, jednostavna rešenja nisu bila moguća. Džejson skače i zadržava se nekoliko sekundi u vazduhu, u kojima prvo fintira dodavanje, a onda potom iza leđa, na spektakularan način, upošljava Nika Andersona, koji se nalazio sam pod košem Lejkersa i kome je ostalo samo da uspešnim polaganjem iz lagane pozicije dovrši akciju Vilijamsa.Lopta se tada odbila u ruke Džejsona Vilijamsa, koji je odmah pokrenuo kontranapad svog tima. Kingsi su se vrlo brzo našli pred protivničkim košem u poziciji 4 na 2, koju su verovatno mogli da reše vrlo jednostavno, ali sa „Belom čokoladom“ Džejsonom Vilijamsom, jednostavna rešenja nisu bila moguća.
Džejson skače i zadržava se nekoliko sekundi u vazduhu, u kojima prvo fintira dodavanje, a onda potom iza leđa, na spektakularan način, upošljava Nika Andersona, koji se nalazio sam pod košem Lejkersa i kome je ostalo samo da uspešnim polaganjem iz lagane pozicije dovrši akciju Vilijamsa. Osim sjajne asistencije Vilijamsa, koja je „raspalila“ atmosferu u „Arko Areni“, iz ove akcije pamti se zbunjenost zvezde Lejkersa Kobija Brajanta, koji iako se nalazio ispred „Džej Vila“, kao da je u jednom trenutku ostao „zaleđen“ i da nije znao šta se dešava pred njegovim očima.
Kingsi su na kraju dobili taj susret, smanjili rezultat u seriji na 2-1, a osim pobede njihovih ljubimaca, navijači Sakramenta sa tog susreta najviše pamte spektakularnu asistenicu Džejsona Vilijamsa, u akciji koja je započeta odličnom blokadom Vlade Divca na Ronu Harperu. Kako je izgledala ova akcija, koja je oduševila publiku u „Arko Areni“, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNajgluplje pitanje koje je Ser Aleks Ferguson ikada čuo
Sledeći tekstKada se publika u „Medisonu“ smejala Majklu Džordanu