Kada je kubanski bokser nokautirao sudiju i udario njegovu zamenu

Kada je kubanski bokser nokautirao sudiju i udario njegovu zamenu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U junu 1982. godine u Las Vegasu održavalo se prvenstvo Severne Amerike u boksu. U finalu u kategoriji do 91-og kilograma sastali su se Kanađanin Vili Devit i Kubanac Pedro Kardenas, a ta borba će obeležiti to prvensto, ali i ostati zapamćena do danas i to zahvaljujući kubanskom bokseru.
Početkom druge runde usledila je jedna razmena udaraca dvojice boksera, u kojoj se reklo bi se bolje snašao Devit, koji je plasirao jedan ozbiljan udarac u glavu Kardenasa, ali i saterao protivnika na konopce. Pošto je u tom trenutku bilo i nekoliko nepravilnih udaraca, sudija Bert Lous je želeo da zaustavi borbu, ali odabrao je pogrešan trenutak za tako nešto. Baš kada se našao između dvojice boraca u nameri da ih razdvoji, Kardenas je pokušao da pošalje strahovit levi kroše u glavu Devita, ali je bio poprilično neprecizan. Udarac je završio daleko od kanadskog boksera, ali i pravo u glavu nesrećnog sudije, koji je od primljenog udarca pao na konopce, a potom i na pod. Zanimljivo je da dok je Lous padao, Kardenas je imao priliku levom rukom da ga zadrži, ali je on ipak odlučio da skloni ruku i pusti sudiju da završi na podu.

Pedro Kardenas je umesto protivnika tukao sudije.
Pedro Kardenas je umesto protivnika tukao sudije.

Usledio je višeminutni prekid borbe i ukazivanje pomoći povređenom sudiji, koji je posle ukazane pomoći napustio ring, a umesto njega jedan od bodovnih sudija našao se u ringu. Meč je konačno posle desetak minuta nastavljen, Devit je odmah krenuo u ofanzivu i opet saterao Kardenasa na konopce. Ipak, tada su se dvojica boraca „zagrlila“, pa ih je sudija razdvojio, a dok ih je razdvajao Kubanac je iskoristio priliku da i Lousovu zamenu „slučajno“ udari levim krošeom u glavu. Ipak, udarac je bio slabiji nego nešto ranije, a i sudija je bio izdržljiviji, pa je ostao na nogama i odmah nastavio borbu. Ubrzo je, reklo bi se na sreću sudije, Devit uspeo da slomi otpor protivnika, do kraja runde je nokautirao Kardenasa i na taj način okončao ovu za neke komičnu, a za druge bizarnu borbu.
Kako je Kubanac Pedro Kardenas „slučajno“ tukao dvojicu sudija u meču za zlatnu medalju na prvenstvu Severne Amerike 1982. godine, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada su Seventisiksersi na draftu odabrali 49-godišnjeg lekara
Sledeći tekstKada se Džerard okliznuo – Sa tribina se orilo “You’ll never walk alone”, a on se osećao kao sam na svetu