Kada je Samjuel Eto „objasnio“ Rusima kako se šutira penal

Kad je Samjuel Eto
Kad je Samjuel Eto "objasnio" Rusima kako se šutira penal
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Krajem avgusta 2011. godine pukla je fudbalska „bomba“! Samjuel Eto prešao je iz Intera, sa kojim je postao šampion Evrope 2010. godine, u Anži iz Mahačkale. Bio je to zaista neverovatan transfer. Sulejman Kerimov, tadašnji vlasnik ruskog kluba, učinio je tako Kamerunca najplaćenijim igračem na svetu. Ne samo da je „iskeširao“ 27 miliona Interu za otkup ugovora, već je kao godišnju platu sa Kameruncem dogovorio 20,5 miliona eura, što u tom trenutku nije imao ni jedan fudbaler na planeti. Već na debiju legendarni golgeter je postigao gol. Međutim, čini se da Eto, kao deo skupog projekta, nije uspeo da ispuni planove nove fudbalske sile na ruskim terenima. CSKA i Zenit nisu dozvolili da im se neko umeša u borbu za trofeje. Samjuel Eto nije uspeo da osvoji ni jedan pehar kao igrač u žutom dresu, iako je 2013. godine, u poslednjoj sezoni u Rusiji, bio blizu da se domogne kupa…

Samjuel Eto je savršeno izveo jedanaesterac

Prvog dana juna 2013. godine na „Akhmat Areni“ sastali su se Anži i CSKA, u finalu Kupa Rusije. Sa jedne strane Eto, Busufa, Žirkov, Vilijan… a sa druge Musa, Džagoev, Vagner Lov i Honda. Bila je to dobra utakmica koja se završila nerešenim rezultatom. Bilo je 1:1 i pristupilo se izvođenju penala. Za ekipu iz Mahačkale promašili su Žirkov i Žusilei, dok za CSKA nije pogodio Musa. Moskovljani su na kraju slavili sa 5:4. Međutim, svima je u sećanju ostalo izvođenje jedanaesterca Samjuela Etoa. Njega su ruski medili nazvali „Perfektno izvedenim penalom”.

Samjuel Eto postigao je fantastičan gol iz penala protiv ekipe CSKA.
Samjuel Eto postigao je fantastičan gol iz penala protiv ekipe CSKA.

Iako je pritisak bio veliki, Kamerunac je pokazao zašto je jedan od najboljih i najtrofejnijih napadača svih vremena. Postavio je loptu na jedanaest metara ispred Akinfejeva, uhvatio veliki zalet, a zatim elegantno, nekako otmeno, polako dotrčao do nje i nonšalantno, kao da je u pitanju trening poslao loptu u desnu golmanovu stranu, dok je ovaj ležao u levoj nakon pogrešnog „čitanja”. Bilo je to zaista lepo za oko. Trenutak neverovatne sigurnosti i samopouzdanja. Samjuel Eto je prišao lopti, izvadio je iz mreže i poljubio je, kao da joj se zahvaljuje što ga je poslušala i otišla pravo tamo gde je i želeo. Više od 30.000 ljudi aplaudiralo je, srećno što uživo ima priliku da gleda ovakvog majstora i vidi potez vredan divljenja.
Podsetite se kako je izgledao „perfektan penal“ izveden od strane Samjuela Etoa u dresu Anžija. Podsetite se te sigurnosti i dominacije:

Prethodni tekstPit Sampras i Stefan Edberg – „Magičan“ poen
Sledeći tekstAleksandar Đorđević – „Ludi“ dani u Portlandu