Kada je sinčić Baneta Ivanovića stigao Toresa po broju golova u dresu Česlija

Kada je sinčić Baneta Ivanovića stigao Toresa po broju golova u dresu Česlija
Kada je sinčić Baneta Ivanovića stigao Toresa po broju golova u dresu Česlija
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Meč između Čelsija i Njukasla, u nedelju 15. maja 2011. godine, bio je poslednji koji su “Plavci” odigrali u toj sezoni na “Stamford Bridžu”, što je bila prilika da igrači domaćih tradicionalno prošetaju sa svojom decom po terenu čuvenog stadiona. Stefan Ivanović, tada trogodišnji sin srpskog asa Branislava Ivanovića, koji je u to vreme veoma uspešno igrao za klub iz Londona, pokazao je izuzetan fudbalski talenat pre ove utakmice.
Banetov sin je tokom tradicionalnog defilea dece igrača „Plavaca“, koji se priređuje pre svakog završnog meča u sezoni na „Stamford bridžu“, uzeo loptu na centru, pretrčao dobar deo terena i postigao gol. Mali Stefan je postao sportska tema dana u engleskim medijima, jer je, za razliku od ostalih klinaca, tačno znao gde treba da krene sa loptom, iako su montažeri u tom trenutku tek postavljali stative. Dok je većina klinaca u čudu gledala ono što se dešava oko njih, Stefan Ivanović je vešto, uostalom kao nekoliko godina ranije i njegov otac, maksimalno iskoristio minutažu i skrenuo pažnju na sebe. Pretrčao je dobar deo terena, nekoliko padova ga nisu omeli i obeshrabrili, na kraju je ušao u kazneni prostor i – pogodio. I dok su navijači bili oduševljeni plavokosi dečak je poput već iskusnog fudbalera podigao ruke proslavljajući pogodak, a onda požurio u zagrljaj ocu koji ga je na kolenima čekao raširenih ruku.

Maleni Stefan Ivanović u zagrljaju oca proslavio je postizanje pogotka protiv Njukasla.
Maleni Stefan Ivanović u zagrljaju oca proslavio je postizanje pogotka protiv Njukasla.

Komentator „Skaj sporta“ nije propustio priliku da se našali, te je odmah uporedio malog Stefana sa napadačem Čelsija Fernandom Toresom, koji je poslednjeg dana januara te godine plaćen 50 miliona funti da bi iz Liverpula prešao u Čelsi, ali je od tada, pa do ove utakmice u dresu londonskog kluba, dao isto golova koliko i sin Branislava Ivanovića. “Evo, Branislavov ponos, mladi Stefan spreman je da izjednači golgeterski učinak Fernanda Toresa u dresu Čelsija. I uspeo je!” – povikao je engleski komentator, a zatim nastavio: “Neverovatan desetominutni trk začinio je finim udarcem na kraju. Proslavio je gol na najbolji mogući način, pohitavši ocu u zagrljaj.“ – opisao je engleski komentator duhovitu scenu na „Stamford Bridžu“.
I Bane Ivanović je nešto kasnije istog popodneva dao gol Njukaslu. Postigao je pogodak za 1:0, već u 2. minutu, što nije bilo dovoljno za pobedu, jer je meč završen 2:2, ali su Ivanovići zajedničkim snagama u jednom danu nadmašili na “Stamford bridžu” učinak Toresa, koji je ostao na jednom pogotku za Čelsi od kada je napustio Liverpul. Podsetite se ovog izuzetno simpatičnog snimka kada sin Baneta Ivanovića postiže svoj prvo gol za Čelsi:

Prethodni tekstBrus Li je igrao stoni tenis nunčakama?! Ili ipak nije…
Sledeći tekstLik Abalo – Penal u glavu golmana