Kada je Tinzli ismejao Marka Jarića

Kada je Tinzli ismejao Marka Jarića
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Od kada je rukovodstvo NBA lige odlučilo da se na All-Star vikendu igra i susret najboljih rukija i sofmora, to se ispostavilo kao pun pogodak, jer je taj meč često znao da bude atraktivniji i od samog duela najvećih zvezda. Novajlije željne pažnje znale su da izvode bravure koje gotovo da nisu viđene na košarkaškim terenima i to sve u cilju ne bi li se što više dopali publici i skrenuli pažnju na sebe. Mi se danas podsećamo jednog baš takvog poteza, koji je bio veoma atraktivan i u kome je žrtva jednog spektakularnog driblinga bio srpski košarkaš Marko Jarić.
Na All-Star vikendu 2003. godine, koji se održavao u „Filips Areni“ u Atlanti, sofmori su vrlo lako i ubedljivo savladali rukije sa 20 poena razlike. Duel novajlija u ligi obeležio je tadašnji duo Voriorsa Arinas-Ričardson, koji je zajedno postigao skoro polovinu poena za godinu dana iskusniji tim, ali je meč jednim potezom obeležio jedan drugi igrač sofmora.

Džamal Tinzli je izveo fantastičan potez na "ruki" utakmici.
Džamal Tinzli je izveo fantastičan potez na „ruki“ utakmici.

Sredinom prvog poluvremena, pri vođstvu svoje ekipe, tadašnji plejmeker Indijane Džamal Tinzli, koji je igrao svoju drugu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi, povukao je jednu kontru sofmora, kada se ispred njega našao ruki iz Klipersa Marko Jarić. Tinzli nije očajavao, već je odlučio da jednim driblingom zabavi publiku. Krenuo je da levom rukom gurne loptu pored Jarića, ali je ipak samo tupnuo loptu pored sebe, što Marko nije na vreme shvatio, već se okrenuo „za loptom“, u čemu mu je desnom rukom pomogao i sam Tinzli. Srbin je ubrzo shvatio da se lopta ne nalazi iza njega, okrenuo se ka Tinziliju i kroz osmeh nastavio da čuva plejmekera Indijane, ali je već bilo prekasno. Markov okret na fintu Tinzlija i to što u jednom trenutku nije znao gde se nalazi lopta bilo je i više nego dovoljno da se „Filips Arenom“ prolomi smeh kod prisutnih navijača, ali i da se oficijalni komentatori susreta nasmeju potezu Tinzlija.
Iako se dueli na All-Star vikendima većinu vremena igraju neobavezno, pa je zbog toga i koncentracija igrača na minimumu, ostaje ipak da se pamti kako je tokom meča novajlija na All-Star vikendu 2003. godine Džamal Tinzli ismejao Marka Jarića. Kako je izgledao trenutak kada je tadašnji omaleni plejmeker Pejsersa „osramotio“ srpskog košarkaša, možete da podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNejt Hafman – Dominantni košarkaš sa istetoviranim logom NBA lige
Sledeći tekstPutnik kroz vreme na Tajsonovom meču ili teorija zavere?