Kelena Azubike – Košarkaš ili alkoholno piće?!

Kelena Azubike - Košarkaš ili alkoholno piće?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Posle dobre karijere na Univerzitetu Kentaki i pošto nije izabran na NBA draftu, Britanac Kelena Azubike je preko razvojne lige uspeo na kraju da zaigra u NBA ligi. Nastupao je četiri sezone za Golden Stejt Voriorse, u kojima je igrao sasvim solidno, a zabeležio je i nekoliko nastupa za Dalas Maverikse. Ipak, mnogi će reći da se trenutak koji je obeležio njegovu košarkašku karijeru dogodio i pre nego što je uopšte i zaigrao u NBA ligi.
Pošto je igrao dobro u razvojnoj ligi za Fort Vort Flajerse, Golden Stejt Voriorsi odlučili su 2007. godine da potpišu ugovor sa Kelenom Azubikeom, a za tu odluku nije znao tadašnji trener Voriorsa Don Nelson. I ne samo da Nelson nije znao da ovaj košarkaš potpisuje za ekipu koju trenira, već nikada nije ni čuo njegovo ime. Veče pre nego što je Kelena Azubike potpisao ugovor sa Voriorsima Don Nelson je razgovarao telefonom sa tadašnjim potpredsednikom Golden Stejta legendarnim Krisom Malinom, a taj razgovor će postati veoma poznat i na neki način obeležiti karijeru budućeg košarkaša Voriorsa.

Don Nelson je mislio da je Kelena Azubike neko alkoholno piće, a ne košarkaš.
Don Nelson je mislio da je Kelena Azubike neko alkoholno piće, a ne košarkaš.

„Uoči Nove godine, Kris Malin me je pozvao telefonom. Pričali smo o pićima i u jednom trenutku me je pitao da li volim Sambucu, a ja sam mu odgovorio da volim. Minut kasnije mi je rekao da će mi sutra pokazati Azubikea. Rekao sam u redu, misleći da je to neko alkoholno piće. Shvatio sam da mi je govorio o igraču tek sutra, kada sam ga video na potpisivanju ugovora.“ – objasnio je Don Nelson kasnije kako je prvi put čuo za igrača koji će mu narednih godina biti deo tima.
Iako je Kelena Azubike napravio sasvim solidnu NBA karijeru, po partijama na terenu danas ga se seća veoma mali broj ljubitelja košarke, ali je zato Don Nelson jednom izjavom učinio da njegovo ime bude deo jedne od komičnijih NBA anegdota.

Prethodni tekstPol Gaskojn – Bizarna noćna poseta saigraču Aliju Mekoistu
Sledeći tekstVirdžil Van Dajk – Solo golčina u dresu Seltika