Kevin Durent protiv dece – Jel mora tako?!

Kevin Durent protiv dece - Jel mora tako?!
Kevin Durent protiv dece - Jel mora tako?!

Nakon što su te 2016. godine njegovi Oklahoma Siti Tanderi eliminisani u finalu Zapada od Golden Stejt Voriorsa, iako su vodili sa 3-1 u seriji, Kevin Durent pronašao je vreme da ode do Ostina u Teksasu. Tog leta se u Ostinu ponovo održavao košarkaški kamp „Kevin Durant Youth Fantasy Experience“, a velika košarkaška zvezda obradovala je mališane svojim dolaskom. Nije Kevin Durent odlučio da samo sa strane posmatra kako klinci treniraju u kampu, već je poželeo da sa njima malo deli teren i odigra sa nekoliko mališana basket „1 na 1“. I ništa to ne bi bilo preterano čudno, a verovatno ni mnogima, osim te dece, preterano interesantno, da nije bilo načina na koji je Kevin igrao basket protiv mališana…
Ne želevši ni najmanje da popusti mnogo inferiornijim protivnicima, Kevin Durent izvodio je jednog po jednog mališana na parket, a potom vrlo ozbiljno igrao odbranu protiv njih, udarao im blokade i nikako im nije dozvoljavao da postignu koš. Ništa „nežniji“ nije bio Durent ni prema jednoj devojčici, koju je takođe izblokirao, a kada bi došao do lopte, Kevin bi lako poentirao protiv mališana koji su pokušavali da ga čuvaju, u jednom trenutku odlučivši se čak i da ode na polaganje, pored fizički mnogo inferiornijeg dečaka.

Kevin Durent nije imao mnogo "milosti" prema polaznicima kampa tokom njihovih duela.
Kevin Durent nije imao mnogo „milosti“ prema polaznicima kampa tokom njihovih duela.

Naravno, ovakva njegova predstava izazvala je mnogo komentara i oprečnih mišljenja. I dok su ga jedni napadali, optuživši ga da leči frustracije zbog neuspešne sezone na mališanima i da je to bilo neadekvatno ponašanje jednog vrhunskog sportiste, drugi su smatrali da Kevin Durent nije pogrešio i da nije ni trebao da popusti deci, kako im ne bi stvorio lažnu sliku, ali i kako bi im dao dodatni podstrek da treniraju kako bi jednog dana uspeli da poentiraju kada ih on čuva. Kevin Durent se „branio“ da je to bilo najbolje za decu, da će ih samo naterati da se više trude i treniraju, ali i u šali poručio klincima da se pohvale drugarima da su dobili „bananu“ od bivšeg MVP-a NBA lige.
Ne znamo da li podržavate Durenta u ovoj situaciji ili ne, ali verujemo da će vam svakako biti zanimljivo da pogledate snimak pred vama sa košarkaškog kampa iz 2016. godine i kako je jedan od najboljih svetskih košarkaša odlučio da igra basket protiv mališana.

Prethodni tekstMajkl Džordan – „Trojkaško“ poluvreme
Sledeći tekstKako je nastala jedna od najboljih fotografija u istoriji fudbala?