Kišni čovek – Šon Kemp

  StarBet Kladionica Najbolji Bonusi
  Jedan od najatraktivnijih košarkaša svi vremena, Kišni čovek - Šon KempŠon Kemp je igrač čija se zakucavanja pamte i prepričavaju i danas, bio je najatraktivniji igrač NBA lige devedesetih, a sa Pejtonom je činio tandem koji je doveo Sijetl Supersonikse do NBA finala, igrajući najatraktivniju košarku u ligi.
  Za sve ljubitelje košarke, “The Reign Man” Šon Kemp je ostao upamćen kao čovek koji je sa lakoćom izvodio najlepše stvari na košarkaškom terenu, bilo da je reč o zakucavanjima više nalik na gimnastičarske vratlomije nego na košarkaške poteze, ili o driblingu neshvatljivo dobrom u odnosu na visinu koja ga je krasila.
  Draftovan je kao 17. pik prve runde 1989. godine od strane Sijetl Supersoniksa, a već od svoje druge sezone u dresu Sijetla počeo je da beleži po 15 poena i skoro 10 skokova u proseku po meču i da oduševljava sve navijače svojim neverovatnim potezima. Njegovo lice je vrlo brzo postalo zaštitni znak NBA lige devedesetih, a u to vreme mnoge dečije sobe širom sveta su bile pune postera Šon Kempa. Stekao je ono što mu je od malih nogu uvek nedostajalo, pažnju i poštovanje za sve što je učinio. Nažalost zbog velikih problema van terena još od detinjstva, pa preko cele karijere, nije napravio u karijeri koliko je po talentu mogao.
  Vrhunac u karijeri je doživeo 1996. godine igrajući za Sijetl Supersonikse, sa Pejtonom je doveo tim do NBA finala, ali dalje nisu mogli, Bulsi su bili prejaki. Posle toga je usledio pad u karijeri, sve slabije igre i sve veći problemi sa zavisnošću, ali je i već do tad u karijeri uradio dosta, sasvim dovoljno da ga svi ljubitelji košarke pamte kao jednog od najatraktivnijih igrača koji je ikad igrao.
  Podsetite se i uživajte u deset najboljih zakucavanja po izboru NBA TV, majstora zakucavanja Šon Kempa, čoveka zbog koga su mnogi od nas proveli noći besane, nestrpljivo čekajući njegovo novo neverovatno zakucavanje.

  Prethodni tekstNeverovatan „autogol“ Majk Smita
  Sledeći tekstDorando Pjetri – Poslastičar koji nije postao šampion, a trebao je