Lekcija „profesora“ Zidana koju mladi gomlan Reala neće zaboraviti

Lekcija
Lekcija "profesora" Zidana koju mladi gomlan Reala neće zaboraviti
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Malo je igrača koji su imali takvu viziju fudbala kao što ju je imao Zinedin Zidan. U vreme kada je bio na vrhuncu karijere mnogi će reći da nije bilo boljeg igrača od njega. To je pokazala i zlatna lopta koju je potpuno zasluženo dobio 1998. godine. Sve trofeje koje je Francuz osvojio tokom karijere teško je pobrojati i veoma je malo onih koji nisu u njegovoj kolekciji, a trofej u Ligi šampiona 2002. godine krunisao je legendarnim golom. To što je u većini timova za koje je nastupao izabran u večnih najboljih 11 dovoljno govori o njegovoj fudbalskoj veličini. O tome se manje-više sve zna, kao i o tome da je Zidan imao gotovo sve što vrhunski fudbaler treba da ima, brzinu, pregled igre, preciznost, tehniku, osećaj za gol… To mu je kasnije pomoglo da postane i vrhunski trener.

„Penzioner“ Zidan je pokazao na treningu Reala koliki je fudbalski majstor

Danas se ne bavimo nekim važnim detaljem iz Zidanove karijere koji verovatno poznajete. Danas pišemo o jednoj minijaturi sa treninga koja je pokazala kakva je klasa Francuz bio i po okončavanju karijere, ali i koliko je veliki čovek bio. Sve se dešavalo 2011. godine. Zidan je već pet godina bio u fudbalskoj „penziji“, ali još uvek nije bio zakoračio profesionalno u trenerske „vode“. Ova poseta treningu „Kraljevkog Kluba“ ostaće u sećanju mnogobrojnoj publici koja je sve pratila sa tribina, ali i mladom golmanu dugog tima Real Madrida.

Zinedin Zidan je na maestralan način prevario golmana na treningu Reala.
Zinedin Zidan je na maestralan način prevario golmana na treningu Reala.

Upućen je centaršut u peterac. Golman je izleteo na loptu, ali nije bio dovoljno brz. „Zizu“ mu je skinuo loptu tik pre nego što je trebalo da završi u rukavicama, a onda je zavrnuo jednom. Golman je pao na zemlju i pojurio da izblokira drugi Zidanov pokušaj. Francuz je opet uradio „lažnjaka“, što je golmana po drugi put bacilo na zemlju. Ali on nije odustajao. Ponovo se bacio da zaustavi šut, ali veliki majstor je loptu podigao i „magično“ ga prebacio neverovatnom lakoćom. Lopta se zakotrljala u mreži. Publika je bila u ekstazi, smejala se i uzvikivala pohvale na račun onog što se dogodilo. Stari majstor nije bio izgubio ni delić one svoje lucidnosti koju je imao u najboljim danima kada je oduševljavao publiku na najvećim stadionima Evrope. Ali to nije bio kraj spektaklu…

Šmekerski potez Zidana

Ono što je publiku dodatno oduševilo bio je postupak Zidana nakon postignutog gola. On je sa osmehom na licu prišao mladom golmanu i pozdravio se sa njim, kao da ga je malo bilo i žao zbog toga što mu je upravo uradio. Veliki igrač i čovek je Zinedin Zidan.
Podsetite se kako je izgledala lekcija koju je mladom golmanu Real Madrida održao „profesor“ Zidan, a koju on verovatno nikada neće zaboraviti. Svakako, potez za divljenje:

Prethodni tekstKako je nastala jedna od najboljih fotografija u istoriji fudbala?
Sledeći tekstRonaldinjov poslednji gol za Barsu