„Ludački“ koš Janisa Burusisa

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Laboral Kuća nalazila se na korak od eliminacije u polufinalu španske ACB lige 2016. godine. Barselona je imala 2-0 u seriji, imala je i 2 poena prednosti posle koša Satoranskog na 0,9 sekundi pre kraja, a domaćini su bili bez tajm-auta. Pomislili su tada mnogi da je sve rešeno, da iz te situacije gotovo da nije moguće izvući se. Pomislili su mnogi, ali ne i Adam Hanga i Janis Burusis, koji su kreirali akciju, koja je u mnogim anketama izabrana za najbolju u toj godini.
Kada je Tomaš Satoranski u poslednjoj sekundi susreta između Laboral Kuće i Barselone položio loptu u koš Baskijaca delovalo je da će to biti definitivni kraj te sezone za tim iz Vitorije. Gubili su već sa 2-0 u polufinalnoj seriji prvenstva Španije, u tom trećem susretu stalno su bili u zaostatku za Kataloncima, ali su se ipak nekako izvlačili. Ipak, iz te situacije je bilo zaista teško izvući se, nisu imali tajm-aut, a pretrpeli su i psihološki šok "Ludački" koš Janisa Burusisaprimljenim poenima u poslednjim trenucima susreta. Očekivao se tada šut iz očaja domaćih ala „Kecman“, ali ipak igrači Laboral Kuće su imali malo drugačiju ideju.
Adam Hanga je preuzeo odgovornost za izvođenje lopte ispod svog koša, ali nije kao što je to čest slučaj u tim situacijama dodao loptu do najbližeg slobodnog igrača, već se odlučio za pokušaj „ludačkog“ dodavanja. Poslao je loptu u visokom luku preko celog terena, gađajući centra svog tima Janisa Burusisa, koji se pozicionirao pod samim košem Barselone, ali i koji se nalazio u duelu sa najvišim igračem protivničke ekipe Ante Tomićem. Uspeo je nekako Burusis da zagradi Tomića i da levom rukom zaustavi loptu, koju je potom padajući izvan granica terena prebacio u desnu ruku sa kojom je poslao na „nemoguć“ način loptu od table u koš Barselone i to sve samo par momenata pre nego što je pao u aut. Zaista neverovatno!
Igrači Barselone su sa nevericom gledali kako domaći igrači zajedno sa publikom, koja se našla u delirijumu, proslavljaju neverovatan pogodak Burusisa, verovatno pitajući se kako je moguće da su dozvolili sebi da na ovakav način prime koš. Od šoka se nisu oporavili ni u dodatnih pet minuta, pa su košarkaši Laboral Kuće predvođeni Burusisom, koji je meč završio sa 32 poena, uspeli da zabeleže pobedu posle produžetka i na taj način sebi produže sezonu.
Kako je izgledao „ludački“ pogodak Janisa Burusisa na asistenciju Adama Hange, koji je u mnogim medijima proglašen za najluđi u 2016-oj godini, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSkandalozna pobeda Šumahera na trci u Austriji
Sledeći tekstAlen Ajverson – Pogodak posle „nebeskog“ šuta