Maksim Kresi – Najneverovatniji teniski servis

Maksim Kresi - Najneverovatniji teniski servis
Maksim Kresi - Najneverovatniji teniski servis

Teško da je mnogo ljudi verovalo da će na meču prvog kola ATP Masters turnira u Indijan Velsu 2022. godine, u duelu u tom trenutku dva ne toliko poznata tenisera iz SAD-a Kresija i Jubenksa, biti viđena situacija koja će obići sportsku planetu. Ipak, tako nešto se dogodilo. Iako je Kristofer Jubenks slavio u tom duelu, poraženi Maksim Kresi izveo je definitivno najneverovatniji potez na turniru, a mnogi će reći i jedan od neverovatnijih u teniskoj istoriji…

Maksim Kresi je na neobičan način došao do poena

Igrao se drugi set duela. Maksim Kresi je bio na servisu u trenucima dok je imao set prednosti, a u drugom delu igre nije bilo brejka. Činilo se da će Kresi sigurno osvojiti taj osmi gem drugog seta. Vodio je sa 30-0 kada se dogodila neverovatna situacija prilikom njegovog servisa…

Maksim Kresi je na neverovatan način odservirao as protiv Jubenksa.
Maksim Kresi je na neverovatan način odservirao as protiv Jubenksa.

Da li je u toj situaciji loše podbacio loptu ili se nešto drugo dogodilo, ali Maksim udara loptu ramom reketa, a ona tada dobija potpuno neočekivanu putanju. Lopta odlazi visoko. Potom se naglo, uz veliku rotaciju, spušta blizu mreže u polje Jubenksa. Lopta počinje da beži iz terena, dok zbunjeni Jubenks pokušava da je stigne. Ipak, ne uspeva u tome, pa ovaj neobičan i slučajan servis Kresija završava kao as.

Izvinjenje Kresija

Na tribinama u Indijan Velsu je posle servisa Kresija zavladao smeh. Prisutna publika nije mogla da veruje čemu je upravo prisustvovala. Za to vreme Maksim Kresi se izvinjava protivniku za slučajan as, a ni dvojica tenisera ne skrivaju osmeh. I bila je to zaista smešna i neobična situacija kakva definitivno nije viđena nikada. Mnogi će i reći da će teško ikada i slična situacija biti ponovo viđena na nekom teniskom terenu.
Na mnogim kompilacijama najneobičnijih sportskih poteza uvek se nađe i servis Maksima Kresija.
Kako je izgledao taj servis, koji je iznenadio Kristofera Jubenksa i koji je definitivno jedan od najneverovatnijih teniskih servisa ikada, možete pogledati na snimku pred vama.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPajZ_Ocj38
Prethodni tekstIbrahimović – Razočaran Mančester Junajtedom
Sledeći tekstLeri Bird – Pogodak kakav košarka nije videla