Mihael Bol – Ronaldova ružna uspomena sa Etihada

Mihael Bol – Ronaldova ružna uspomena sa Etihada

5. maja 2007. godine mančesterski derbi nije bio ni blizu onima koji će se igrati desetak godina kasnije. U gradu se znalo ko je gazda. Fergusonova “četa” bila je apsolutni favorit u meču, a sa timom u kome su igrali Van Der Sar, Vidić, Skols, Gigs, Ronaldo, Runi… malo je bilo ekipa protiv kojih tih godina nisu bili favoriti.
Očekivalo se da Junajted lagano dobije ekipu koju je tada vodio Stjuart Pirs, ali se ispostavilo na kraju da su pobedili sa svega jednim golom razlike i to iz penala. Međutim, ono po čemu je ovaj meč ostao urezan u sećanju ljubitelja fudbala dogodio se na samom početku, tačnije u prvom minutu.
Kristiano Ronaldo došao je do jedne lopte, a znajući od koga im preti najveća opasnost, igrači Sitija odmah su ga udvojili i oborili na zemlju. Jedan od njih bio je i Mihael Bol. Kada je sudija svirao faul, Kristiano Ronaldo došao je do jedne lopte, a znajući od koga im preti najveća opasnost, igrači Sitija odmah su ga udvojili i oborili na zemlju. Jedan od njih bio je i Mihael Bol. Kada je sudija svirao faul, Bol je iskoristio njegovu nepažnju i snažno nagazio, odnosno udario Ronalda namerno u stomak i otrčao sa mesta događaja. Ronaldo je ostao da se previja na zemlji držeći se za stomak i podižući dres kako bi nekako pokazao sudiji šta je prevideo.Bol je iskoristio njegovu nepažnju i snažno nagazio, odnosno udario Ronalda namerno u stomak i otrčao sa mesta događaja. Ronaldo je ostao da se previja na zemlji držeći se za stomak i podižući dres kako bi nekako pokazao sudiji šta je prevideo. Bol se ipak provukao bez opomene u tom trenutku, a Potrugalac je dočekao svoju osvetu već u 34. minutu, kada je sa penala savladao Isaksona i doneo pobedu svom timu.
Kasnije, po pregledanom snimku, fudbalska federacija Engleske kaznila je Bola sa zabranom igranja naredna tri meča zbog ovog poteza. Nakon kazne Bol je izjavio: “Duboko žalim zbog onog što sam uradio, i prihvatam kaznu koju mi je odredila FA. Takođe se Ronaldu lično veoma izvinjavam. Uradio sam nešto što ne bi trebalo da se viđa na fudbalskim terenima i znam koju odgovornost imam kao igrač Premijer lige. Takođe sam ponosan na to što u svojoj karijeri nikada nisam bio isključen sa terena.”
Aleks Ferguson je posle gledanja snimka bio besan: “Rekli su mi šta se dogodilo, ali tek kada sam uveče video na TV-u nisam mogao da verujem. Ne znam šta je ušlo u tog momka. Bio je prvi minut, da li je dobio instrukcije da uradi tako nešto ili je proradio adrenalin…”
Kako je izgledao šokantan start Bola na Ronaldu podsetite se na snimku:

Prethodni tekstAmari Stodemajer – Najbolje NBA zakucavanje u 2010-oj
Sledeći tekstVujkovićevo bežanje od Stivensona