Montaža ili nadljudski refleksi?

Bio je to herojski potez vredan divljenja. Bila je to instinktivna reakcija, šesto čulo, neki nadljudski osećaj. Ili možda nije…
2011. godine, jedan od najboljih bejzmena Tampa Bej Rejsa, Evan Longorija, izveo je neverovatno hvatanje i to dok je razgovarao sa jednom novinarkom. Evan Longorija je davao intervju pored terena za trening, a on i reporterka stajali su na nekih četrdesetak metara od prve baze kad je udarač poslao felš loptu koja se brzinom od oko 100 kilometara na sat uputila pravo ka glavi novinarke. Longorija je, kao da ima oči na leđima, munjevito reagovao i golom rukom uhvatio loptu u okretu, pokazavši time da je zasluženo dva puta nagrađivan „zlatnom rukavicom“ za najboljeg hvatača američke lige. Longorija je potom počeo da trese ruku zbog bola koji je osetio prilikom hvatanja, a zatim hladnokrvno vratio lopticu saigračima uz reči: „Zadržite je na terenu“. Snimak je toliko bio dobar da ga je za kratko vreme pogledalo više od deset miliona ljudi, a na mnoga pitanja novinara Longorija je prokomentarisao kratko: “Nisam joj baš spasao život, ne verujem da bi umrla, ali da, dobro bi je tresnulo”.

2011. godine, jedan od najboljih bejzmena Tampa Bej Rejsa, Evan Longorija, izveo je neverovatno hvatanje i to dok je razgovarao sa jednom novinarkom. Longorija je davao intervju pored terena za trening, a on i reporterka stajali su na nekih četrdesetak metara od prve baze kad je udarač poslao felš loptu koja se brzinom od oko 100 kilometara na sat uputila pravo ka glavi novinarke. Longorija je, kao da ima oči na leđima, munjevito reagovao i golom rukom uhvatio loptu u okretu, pokazavši time da je zasluženo dva puta nagrađivan „zlatnom rukavicom“ za najboljeg hvatača američke lige. Longorija je potom počeo da trese ruku zbog bola koji je osetio prilikom hvatanja, a zatim hladnokrvno vratio lopticu saigračima uz reči: „Zadržite je na terenu“.
Evan Longorija – Spašavanje novinarke?!

Međutim, dok se većina divila ovom potezu i Evana nazivala herojem, pojavili su se oni kojima je cela priča bila sumnjiva. A kakvi su obično teoretičati zavere, krenuli su da analiziraju svaki detalj. Let lopte ka udaraču, njegov udarac, let lopte ka novinarki, Evanovu reakciju i poglede koje je upućivao, pa i postavku tela bacača… a onda su došli do zaključka da je snimak montiran, odnosno lažan. Kako su tu teoriju potkrepili? Prvo što je bilo sumnjivo to je da novinarka nema ime, odnosno da nije potpisana na snimku što je redak slučaj, drugo-da nema logoa ili imena tv stanice na mikrofonu, da se novinarka ni jednog trenutka nije cimnula kada je videla reakciju sagovornika i opasnost koja joj preti, što je na kraju krajeva neprirodno, i na kraju, ono najbitnije, kako je Longorija uopšte uočio loptu kada joj je bio leđima okrenut. Mnogima je u oči zapala reklama „Žileta“ u pozadini, pa je sumnja odmah pala na ovu kompaniju, da je ceo snimak izmontiran zbog reklame. Komentar kompanije samo je raspirivao sumnje, a on je glasio: “Longoria je jedan od najboljih hvatača i njegova reakcija govori sama za sebe.” Ovo nikako nije bio demanti.
Bilo kako bilo snimak je zaista nešto nesvakidašnje i vredi ga pogledati. I dan danas vode se polemike da li je autentičan ili montiran, baš kao ono čuveno Ronaldinjovo žongliranje o prečku, a vi ga pogledajte, pa ukoliko imate komentar podelite ga sa nama:

Author: Miloš

Share This Post On

1 Comment

  1. mislim da je namešteno, teško da je baš u trenutku kada lopta poleti okrenu glavu na tu stranu i video je

    Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kajri Irving – „Magično“ balansiranje ili samo jedan u moru marketinških trikova? | Sportska Secanja - […] neverovatni snimci, poput onog kada je Ronaldinjo ponavljao pogotke o prečku, ili onog kada je Evan Longorija „spasio“ reporterku,…

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This