Najkreativnija koreografija ikada

Viđali smo mnogo puta da navijači prave razne smicalice na račun svojih ljubimaca ne bi li ih motivisali da postignu sve bolje rezultate, ali ono sto su 2012. godine uradili navijači Magdeburga do tada nije bilo viđeno ni na jednoj tribini. Umesto da svoje nezadovoljstvo iskažu agresijom, kako smo to često navikli da vidimo, oni su upotrebili maštu i napravili nešto zaista spektakularno i veoma duhovito.
Poslednje 18. mesto, tek 20 bodova u 25 utakmica, samo 16 postignutih golova i pet uzastopnih susreta bez postignutog gola bili su dovoljan razlog navijačima Magdeburga da okrenu na šalu katastrofalnu sezonu svog omiljenog kluba koji muku muči sa realizacijom.
O neefikasnosti tadašnjeg četvrtoligaša u tom trenutku govori čak 11 postignutih golova manje od pretposlednje ekipe, Kad god bi se fudbaleri Magdeburga našli u poziciji da postignu gol, navijači su napravili formaciju tako da su strelice usmerili prema golu, a i od malih strelica stvorili su jednu veću kako bi svojoj ekipi olakšali posao. Kako su se fudbaleri kretali po terenu tako su i navijači šetali po tribini kako bi što optimalnije namestili strelice u smeru gola.a zbog misterija zvane gol vlastiti navijači odlučili su da celu situaciju okrenu na šalu tako da su 25. marta 2012. godine, u meču protiv Berlinera na tribini iznad gostujućeg gola prvo podigli veliki transparent na kome je pisalo “Ne brinite momci, mi ćemo vam pokazati gde je gol”, a zatim su podigli ogromne strelice upadljivih boja!
Kad god bi se fudbaleri Magdeburga našli u poziciji da postignu gol, navijači su napravili formaciju tako da su strelice usmerili prema golu, a i od malih strelica stvorili su jednu veću kako bi svojoj ekipi olakšali posao. Kako su se fudbaleri kretali po terenu tako su i navijači šetali po tribini kako bi što optimalnije namestili strelice u smeru gola.
Verovali ili ne ova akcija navijača je urodila plodom, pa je nakon primljenog gola u prvom poluvremenu, Kris Rajt u 77. minutu izjednačio rezultat i tako uspeo da postigne gol za Magdeburg posle punih 558 minuta i tako obraduje kreativne navijače. Međutim, samo desetak minuta kasnije Berliner je postigao još jedan gol i odneo sva tri boda kući, pa je Magdeburg nastavio svoju crnu seriju.
Ipak, navijači ovog tima zadali su domaći zadatak ostalim fanovima, kako svoje nezadovoljstvo mogu iskazati na veoma kreativan načina, a ne samo agresijom. Podsetite se koreografije kakva do tada nije viđena:

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This