„Neprobojni“ Timo Bol

"Neprobojni" Timo Bol

Na putu do titule na Katar openu 2009. godine, Timo Bol je u osmini finala savladao Japanca Juna Mizutanija. Favorizovani Nemac je slavio sa 4-1 u setovima, a upravo je poen koji je zatvorio meč i pobrao najviše aplauza na tom i više nego zanimljivom duelu.
Vodio je Timo Bol u 5. setu sa 10:6, pa se Jun Mizutani suočio sa četiri uzastopne set lopte. Japanac je bio na servisu i fantastičnim početnim udarcem po paraleli započeo je poen. Ubrzo je Mizutani „zagospodario“ stolom i veoma jakim i preciznim udarcima naterao je Bola da se udalji od stola i da defanzivom proba da dođe do poena koji će mu doneti trijumf. Posle nekoliko odličnih forhend dijagonali, a potom brze promene forhend paralelom u sam ugao stola, delovalo je da Jun Mizutani sigurno osvaja poen, ali se Timo Bol nije predavao. Uspeo je da podigne lopticu skoro sa zemlje i da je vrati na protivničku stranu stola, a potom je sa nekoliko „balona“ nekako uspevao da ostane u poenu.

Timo Bol je protiv Mizutanija odigrao jedan od najlepših poena u karijeri.
Timo Bol je protiv Mizutanija odigrao jedan od najlepših poena u karijeri.

Ipak, Mizutani je pojačavao napade, udarao je lopticu još snažnije i preciznije, ali se Bol maestralno branio. Posle jedne fantastične forhend dijagonale protivnika delovalo da je poen definitivno izgubljen za Nemca, ali je on uspeo i tada da se odbrani i da lopticu vrati na protivničku stranu stola. Usledila je razmena još nekoliko udaraca, posle kojih je nakon tridesetak sekundi vrhunskog stonog tenisa Jun Mizutani poslao lopticu od mrežice pored stola, čime je Timo Bol osvojio ovaj fantastičan poen, ali i obezbedio plasman u četvrtinu finala turnira u Kataru. Jun Mizutani je posle izgubljenog poena završio na zemlji, a Timo Bol je sa visoko podignutom pesnicom proslavio osvajanje ovog fantastičnog poena kojim je i obezbedio trijumf na susretu.
Mnogi su znali da kažu da Timo Bol igra stoni tenis toliko dobro da kao da je rođen u Kini, a ne u Nemačkoj. Ovaj nemački stonoteniser uspeo je u karijeri i da dođe do prvog mesta na svetskoj rang listi, ali i da često svojim fantastičnim poenima oduševljava publiku širom planete. Jedan od takvih poena odigrao je i u finišu susreta protiv Mizutanija na Katar openu 2009. godine, a kako je on izgledao možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstTroj Džekson – „Čarobnjak“ od preko 200 kilograma
Sledeći tekstDan kada su “Delije” oterale Bajevića