Neverovatan poen američkog libera

Neverovatan poen američkog libera
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Igrati na mestu libera u odbojci znači da ste zaduženi da primate jake protivničke servise i da se branite od često  „nemogućih“ napada protivničkih smečara. Igrači na poziciji libera po pravilima ne smeju da napadaju, pa mnogi od njih često u karijeri ne uspeju da osvoje ni jedan poen. Ipak, kada uspeju da osvoje poen, to često bude na spektakularan način, što je pokazao i američki libero Erik Šođi 2015. godine.
U poslednjem kolu Svetskog kupa u Japanu 2015. godine, američkim odbojkašima je bila pobeda protiv Argentine da bi osvojili zlatnu medalju U četvrtom setu pri vođstvu Amera od 2:1 i 22:18, usledila je jedna dugačka razmena i poen meča, u kome su „Jenkiji“ u nekoliko navrata preko Arona Rasela bili blizu da osvoje poen, ali su se „Gaučosi“ sjajno branili i činilo se da će posle napada Lusijana Zorneta ipak uspeti oni da dođu do poena. Smečovao je primač Argentinaca po vrhovima prstiju visokog bloka Amerikanaca, a kada je lopta odletela na oko 11,12 metara u polje favorita, delovalo je da je poen gotov. Ipak, tada je na scenu stupio libero Amerikanaca Erik Šođi, koji se fantastično izvio i uspeo da spasi loptu, a uradio je to na takav način da je lopta preletela na stranu Argentinaca i posle kontakta sa mrežom i uz malo sreće pala u polje „Gaučosa“, za veliku radost Amerikanaca, ovacije publike i poen meča, a u nekim anketama i poen turnira.i direktno se plasirali na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. „Jenkiji“ nisu propustili svoju šansu i protiv nemotivisanih Argentinaca su sigurnom igrom slavili sa 3:1, a poen kojim su faktički overili kartu za najveću svetsku sportsku smotru bio je jedan od najspektakularnijih na celom turniru.
U četvrtom setu pri vođstvu Amera od 2:1 i 22:18, usledila je jedna dugačka razmena i poen meča, u kome su „Jenkiji“ u nekoliko navrata preko Arona Rasela bili blizu da osvoje poen, ali su se „Gaučosi“ sjajno branili i činilo se da će posle napada Lusijana Zorneta ipak uspeti oni da dođu do poena. Smečovao je primač Argentinaca po vrhovima prstiju visokog bloka Amerikanaca, a kada je lopta odletela na oko 11,12 metara u polje favorita, delovalo je da je poen gotov. Ipak, tada je na scenu stupio libero Amerikanaca Erik Šođi, koji se fantastično izvio i uspeo da spasi loptu, a uradio je to na takav način da je lopta preletela na stranu Argentinaca i posle kontakta sa mrežom i uz malo sreće pala u polje „Gaučosa“, za veliku radost Amerikanaca, ovacije publike i poen meča, a u nekim anketama i poen turnira.
Kako je izgledao spektakularan poen koji osvojio u to vreme jedan od najboljih libera na planeti Erik Šođi i koji je jedna od retkih prilika kada je libero uopšte osvojio poen na nekom odbojkaškom meču, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKad je Damir Dokić napao novinara i vređao Engleze
Sledeći tekstNajkreativnija koreografija ikada